2012-05-26

Utebliven Tolva riskerar grannfejd

Jaha, om några timmar är det dags igen för Årets TV-höjdare för svenskarna; Melodifestivalen och den stora finalen, som denna gång sänds  från Baku, Azerbajdzjan. Landet med det så krångliga namnet att både tungan och tangenterna hamnar i koma, av blotta tanken att behöva uttrycka det.

Svenskarna som melodifestivalnördar? Jo, precis så, åtminstone enligt en lång artikel i CNN som beskriver svenskarna närmast osunt besatta av detta tvivelaktiga jippo, vilken i de flesta andra länder passerar med på sin höjd en gäspning och där länderna som pliktskyldigast skickar iväg något harmlöst bidrag som ingen känner igen eller bryr sig om.

Men i Sverige är Melodifestivalen stort allvar och en nationell angelägenhet! En stor del av befolkningen har redan följt de egna kvalificeringstävlingarna i veckor, en show som turnerat runt hela landet. När väl vinnarmelodin vaskats fram, har den och teamet kring den varit en självklar auktoritet i pressen, med spekulationer - och krav - om svensk slutseger i den europeiska finalen.

Ja, Loreen ska vinna och är också storfavorit hos spelbolagen. Det är sprängstoff i svensk press just nu.

Jaaaaaaaaaaaaaaaa, är det allvar så är det! Sverige ska vinna och ytterligare en gång följa de stolta traditionerna som startades redan 1974 då ABBA vann med sin sämsta låt - Waterloo - i Brighton. Sedan dess har Sverige haft sitt på det torra, i denna ärans och snillets manifestation.

Inte vet jag! Inte en minut kommer jag att offra för denna s k tävling i år heller. Jag har faktiskt redan sett Loreen. Via Youtube. Det var mer än nog. Dät-dät-dät-dää, uttjatad Whitneyrepris, eller om den nu var från någon annan.

Men en sak vet jag, vinner inte Loreen för Sverige ikväll, så är det fel låt som vinner... och ger inte de nordiska grannländerna (framför allt Norge) sin tolva till Sverige, riskerar de militärt angrepp. Åtminstone i pressen.

Så stort är intresset. Masspsykos, typ


DN 2 3 4 SvD  DN GP 2 3 I

16 kommentarer:

 1. Jaha, då får jag väl stoltsera med att jag inte bidrar till den statistiken utan tillhör den lilla skaran som gör Sverige mindre besatt av detta meningslösa jippo. Loreen har jag inte sett (förutom på alla löpsedlar) och har ingen längtan till det heller. Önskar dig en skön schlagerfri helg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så är vi också från Finland, hehe. Hm... visserligen ett land som var svårt drabbat av Nördi, nej... menar Lordi, för några år sedan.

   Trevlig spektakelfri helg!

   Radera
  2. Nördi är väl ett undantag då... eller kanske inte men en frisk fläkt eller nåt, haha. Jag lyssnade på rätt tung musik innan jag blev vuxen och tråkig så jag kan se mellan fingrarna i hans fall. ;)

   Radera
  3. Faktum är att jag fortfarande, då och då, kan selektivt lyssna på ganska "tung musik", även om jag alltid varit mer åt det klassiska.
   Hm... jag har nog aldrig varit så där lagom, kanske. Bara lagom knäpp.

   Radera
 2. P.S. Vad trevligt att du har "outat dig"! Inte alls lika tantig som jag trodde. ;) Du har bara försökt luras med det kanske... eller så har jag missuppfattat dina kommentarer (nästintill obildbar när det gäller att lära sig nya bloggsaker osv).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tantig...? Moi...!!!!

   Jag är ju hip, ball & forever young. :D

   Radera
  2. Du glömde cool och fancy! ;)

   Radera
  3. Tack för värdefull komplettering. :D

   Radera
 3. I vissa lägen måste man falla tillbaka i Kalmarunionens anda :D

  Trevlig pingstafton!

  SvaraRadera
 4. Ja, absolut... gamla traditioner bör vårdas, i alla fall de viktigaste. :)

  SvaraRadera
 5. Jag är ju slav under det där spektaklet... I och för sig inte lika mycket den stora som den svenska uttagningen.
  Håller självklart tummarna för Loreen ikväll, och hoppas att hon inte får samma platta fall som Perelli med Hero. Den skulle ju också vinna... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där dät-dät-dät-dää har jag hört så många gånger i andra sammanhang, så om den vinner... då är standarden precis så låg som den brukar vara. Eko à la Whitney, näääää köper inte det.

   Radera
 6. Hej igen, Ailas!
  Skådespel åt folket...? Är inte intresserad men vill ändå hålla mig informerad. Skillnad.
  Åja, för många år sedan såg jag Latinamerikas motsvarighet på TV och där var det då blodigt allvar kan jag meddela. Ett enormt jippo.
  Jag ägnar mig åt Mästarnas mästare och sedan en liten trevlig deckare med namnet,Lewis, på TV9. Sedan följer en "komisk" deckare direkt efter så jag zappar väl över under reklamen för att hålla mig "up yo date" om ESC.
  Annars kan jag ju inte gnyyyy ;-)
  Har CNN nyhetstorka??
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller också koll på vem som vinner, men inte mer och inte via TV. Orkar inte ens bry mig om kläderna längre.

   Ska ägna mig åt bok och dator och om kvällen är fin blir det säkert en promenad. Med eller utan solnedgång.

   Ja, CNN verkar ha fått stopp på flödet!

   Kramen!

   Radera
 7. Vad trevligt att man slipper detta. Har aldrig sett på någon schlagerfestival i hela mitt liv, hoppas man slipper det också i fortsättningen. Hamnar man på hemmet blir man väl tvingad! Nej idag har jag lyssnat på Brahm's 4:e symfoni och Rachmaninovs pianokonserter nr 1 o 2. Elitistiskt? Inte alls, bara fantastisk musik!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ingen elitism, bara olika smak! Jag tycker också mycket om klassisk musik, men kan ibland lyssna på tuff hårdrock också. Den kan bitvis ha influenser från forna tiders musik.

   Radera

Tack för din kommentar!