2012-05-25

Vadå Medelhavet..?

Efter årets absolut varmaste dag blev det en otroligt fin och mild kväll. Jag passade på att tillbringa en stor del av kvällen på Vätterstranden vid Huskvarna, där det samlats en hel del människor i olika åldrar.

Några passade på att ordna med kvällsmaten på grillen, ett par hade med sig en gitarr och de allra modigaste passade till och med på att doppa sig i Vätterns inte alltför varma majvatten.

Jag behöver egentligen inte säga så mycket mer. Bilderna talar för sig själva och frågan är lika enkel som den är tydlig:

Vem behöver Medelhavet?

I

15 kommentarer:

 1. Nej, när vädret är så... Men många gånger tror jag att det handlar om miljöombyte. I alla fall är det så för min del. Vi bor vid fantastiska stränder som jag älskar och njuter av att ha i min närhet. Men jag kan ha det lika gott vid Röda havet...

  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt inlägg får ju så klart ses som skrivet med glimten i ögat, dvs en glad hyllning åt Vätterns otroliga skönhet. Men, precis som du, gillar jag miljöombyte ibland... även Medelhavet! På sommaren föredrar jag dock att vara hemma.

   Radera
 2. Nej vem behöver Medelhavet?

  Min svärson Claudio vill absolut inte åka tillbaka till Sicilien i morgon, för vi har mycket finare väder på den här ön.

  Han ångrar djupt sitt beslut, men nu får ha stå sitt kast och åka i alla fall.

  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackars Claudio! Gotland på sommaren är svårslaget. Att vi sedan gärna besöker Medelhavet vid andra tider är en helt annan sak... :)
   I gårkväll var Vättern helt sagolik!
   Kram!

   Radera
 3. Ja Sverige och Jönköping är vackert! Dock har ju vädret som bekant en tendens att vara en smula instabilt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men denna kontrastverkan gör de sköna dagarna ÄNNU SKÖNARE. :)

   Kram!

   Radera
 4. Precis så är det! Just nu har vi vårt eget Medelhav, men på ett annat sätt, ett sätt som inte går av för hackor...
  Nu skall vi njuuuuuuuta fullt ut så mycket vi kan och förmår

  Ha en fin helg!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet! Dina bilder från Åland berör varenda cell i kroppen och t o m de minst estetiska njuter.

   För njuta, det ska vi vid den här tiden!

   Kram!

   Radera
 5. "God morgon," kära Ailas ;-)

  Underbart vackert har vi här hemmavid och att resa utrikes och till värmen är väl ok. men då får det bli i januari som är en trist månad. Men att lämna Sverige under den ljusa årstiden...njae! Men såklart beror mycket på när semestern infaller för många. Miljöombyte kan man får genom att resa upp till Norrland ;-)Inte många av oss som bor söderöver som ids resa upp till Pite havsbad t.ex. som är både populärt och vackert, såg jag på TV nyligen. Där var sagolikt fint!

  Nu ska jag ta med mig min Homandeckare och sätta mig på balkongen innan solen hittar dit. Nu säger dom på radion att vi ska få regn/åska..den skulle kommit i går men uteblev, så då får väl SMHI göra ett nytt försök i dag ;-)
  Ha en skön dag i gröngräset!
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana dagar som vi har just nu går inte att ersätta med någonting annat! Det är ingen överdrift... utan åtminstone jag lever i full eufori vid den här tiden.

   Måste någon gång åka upp till Norrland! Det går inte att klara sig från det ett helt liv genom att skylla på myggen.

   Hoppas att du får en skön stund på balkongen!

   Själv ska jag ut i trädgården och bråka med ogräset en stund. Sedan skall sonhustrun komma och då ska vi bara njuta under parasollen och fika. Livet!

   Var kram på dig, vännen!

   Radera
 6. Jag. Jag behöver Medelhavet :-)

  Men oj vad vackra bilderna var!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, snällt sagt... Faktum är att ibland behöver även jag Medelhavet, men knappast under den svenska sommaren.

   Vättern kan överträffa sagan ibland.

   Radera
 7. Sverige är oslagbart i maj och under försommaren, då behövs definitivt inte medelhavet. En gråkall januaridag då en nordlig fuktig vind blåser utmed Skånegatan här i Göteborg kommer saken i ett annat läge, då kan det vara gott med lite ombyte. Fast vintern kan vara fin den också. Leve Sverige!

  SvaraRadera
 8. Såg på dina bilder en gång till idag och kan bara konstatera att de är fantastiskt fina. Du borde nästan ha det som yrke! Jönköpings Turistnämnd skulle absolut tjäna på att ha dina bilder i sina broschyrer. Kan tänka mig att tyskarna skulle bli alldeles betagna av detta. Aber Doch!

  SvaraRadera
 9. Danke schön! Mina brister är nog påtagliga och så skulle jag behöva ha en lite bättre kamera! Men det är otroligt kul att försöka ta bilder, det gillar jag.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!