2012-05-28

Sommaren tar semester?

Än så länge visar termometern på 20 grader, men molnigheten har börjat öka och det är frågan, om inte SMHI:s prognos om ett rejält väderomslag till det sämre kommer att slå in. En kallfront lär vara på väg ner över landet och föra med sig ostadigare och kyligare väder.

Det gällde alltså att arbeta lite i trädgården idag, medan tid var.

Jag har bråkat med ogräset, fyllt på jord samt ansat rabattkanter, så delar av trädgården ser inte helt hopplösa ut. Ryggen satte emellertid stopp för vidare ambitioner, så jag fick ta kväll. Hyllar faktiskt principen, att det ska vara en glädje att jobba i trädgården, aldrig en tvingande plåga, så ryggens linje är även min.

Eftersom min fästingskräck är stor, så sprang jag raka spåret in i duschen och nu sitter jag här vid datorn med min kaffemugg, ganska nöjd och fin.

Sotis kom och la sig på fönsterbrädan här i rummet, gissningsvis för att bevaka trafiken ute på gatan. Redan efter några minuter började han nicka till med huvudet och nu sover han djupt, lätt snarkande.

Ja, som du förstår, vi har det riktigt mysigt just nu.Passade precis på att ta några bilder på rådande blomprakt. Den skira sibiriska vallmon blommar så vackert i gult och orange på flera ställen i trädgården och kommer så att göra hela sommaren, för den trivs så otroligt bra på min tomt. Vinden gjorde att bilden blev lite skakig, för i vanlig ordning glömde jag att ändra läge i kameran.

Passar på att önska Sommaren en härlig semester, när den nu ska lämna oss, samt önska den hjärtligt välkommen tillbaka!

Uppdatering, en halvtimme senare: Nu är det bara 15 grader! Hade tänkt att mysa en stund till i trädgården, men det är skönare inomhus nu.

I

10 kommentarer:

 1. Så vackert du har det redan i din trädgård, med blommande sommarblomster...här får vi vänta ett tag ännu på vallmon...ja, bondvallmon blommar men opium är bara ett litet barn ännu.
  Trädgårdsarbetet skall absolut inte vara en plåga, jag håller med dig på den punkten. Det skall vara roligt och vederkvickande...
  Och fästingar skall man ha stor respekt för...ner med eventuella i golvsilen bara...

  ha en fin skön kväll med Sotis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en "skönare kväll" än vad jag tänkt mig; vi råkade visst somna tungt på soffan. Vaknade nyss och känner mig helt omtöcknad fortfarande.
   Som det kan bli, kattens fel.

   Radera
 2. Sibirisk vallmo gillar jag. Det växte det alltid massor hos min mormor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väldigt tacksam. Blommar villigt hela sommaren, men du kan aldrig riktigt planera var. Här är de välkomna var som helst.

   Radera
 3. Härliga bilder på dina blommor, lika fina som i den virtuella floran! Fästingar är obehagliga, brukar alltid kolla mig noga när jag har varit uppe i vår lilla skog och berg här i Johanneberg. Där är väldigt trevligt, med en fantastisk utsikt. Men neuroborrelios vill man ju inte ha! Här i Göteborg har det varit fint, men det har börjat mulna nu, det skulle ju komma ett regnväder österifrån. Det blir till att sätta sig med en god bok, håller just på med att läsa gamla kåserier av Cello, mycket trevligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara skönt med lite sämre väder ett tag. Då hinner man göra något inomhus också och så behöver man inte ha dåligt samvete, om man föredrar läsning framför ogräskrig.

   Radera
 4. Fästingar har verkligen blivit en plåga. Minns inte att det var så förr, eller också visste vi inte hur farliga de var när jag var barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De äckliga krypen har helt klart blivit fler och så har också fästingburna sjukdomar brett ut sig på större områden. :(

   Jag är livrädd för dem!

   Radera
 5. Så fint det blommar hos dig :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!