2012-12-05

Kung Bore läser min blogg

Nu vet jag: Självaste Kung Bore läser min blogg! Jag kan bevisa det. :)

I går skrev jag om hur kul det är att skotta snö och tror du inte, att han genast tog mig på orden! Det är allmänt känt, att denne Bore emellanåt är en omåttlig och skonlös härskare, utan känsla för det lite mer finstilta. Så ordnade han också fram riktig snöyra under natten och förmiddagen. Faktum är att det finns en del yrsnö i luften fortfarande.

Jag var nyss ute och tittade på förödelsen, men kunde konstatera att jag klarat mig från den värsta drivsnön denna gång. Det gick snabbt att borsta undan det värsta. Passade på att fylla på solrosfrön och lite annat åt småfåglarna också.

Det finns gott om olika sorters hungriga fåglar nu och jag har försökt ordna med en liten "buffé" åt dem utanför köksfönstret, så att alla hittar sina favoriter. En liten rödhake brukar komma också och jag frågade vad han tyckte om detta vinterväder.

- Det går an, svarade han, men lät inte riktigt övertygande. Jag lovade att det kommer att finnas mat framme under hela vintern, så han flög iväg med till synes lätta vingar mot skogen.

Kunde inte låta bli att knäppa ett par bilder också, när jag ändå var ute.


23 kommentarer:

 1. Kul att du har så celebra bloggläsare!

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte sant. :) Känner mig riktigt gynnad och inte så lite mallig.

   Radera
 2. Vad fint med snön! Fast just nu verkar det ha kommit för mycket av det goda i vissa delar av Sverige...

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Stockholm klagar de något otroligt, men å andra sidan klagar de alltid. :)

   Radera
  2. Jasså, det säger du? ;) Det finns kanske en anledning till det... som att kollektivtrafiken inte fungerar pga indragningar osv.

   Radera
  3. Ja, ja... :)

   Min dotter berättade om den bistra verkligheten. Lät inte så kul. En annan berättade att det tog 2,5 h från Älvsjö till Midsommarkransen. Med bil.

   Radera
 3. Tänk på vad du skriver fortsättningsvis. Det går inte an att utmana ödet ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu har jag lärt mig läxan. Skall verkligen väga orden hädanefter. :)

   Radera
 4. jo, tydligen Kung Bore tog dig på orden :-D
  Och här har varit riktigt snöoväder, men kanske det börjar lugna ner sig lite nu
  men skönt var det att vara hemma idag
  Mysiga bilder och med kissen.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, har hört om ert elände. Min dotter bor också där, så hon har berättat om hur jobbigt det var att ta sig till jobbet. Hoppas att det lugnar sig snart!

   Kissen gillar inte snön, men är lite nyfiken. :)

   Kram

   Radera
 5. Du har nog väldigt goda relationer med kung Bore:)!
  Att vi skulle få så mycket vinter redan kunde man inte tro den 27 november, då solen sken och allting var grönt och skönt. Nu är det vitt och vackert.
  Imorgon drar jag också ut i snösvängen, även jag tycker om att skotta. Ska tänka på dig när jag skottar så kanske vi skottar i takt, rentav?;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var precis ute och borstade rent. Det var så vackert ute nu, när alla ljusen var tända. Genast mycket ljusare... Blir det mer snö nu, så får vi skotta i takt. Lovar att tänka på dig.

   Radera
 6. Riktig vinter har vi fått! Nu är det fint att tända lyktorna ute runt huset och ett stort ljus i grillen. Och så kan man njuta och vara glad att man inte bor i Gävle eller Stockholm som har haft kaos idag enligt somliga. Fast trafikdirektören tyckte att det hade fungerat bra där förstås. Undrar vem som har rätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga! De där direktörerna brukar inte alltid befinna sig precis i händelsernas centrum, så jag misstänker att han är ute på det hala.
   Massor med snö här vid södra Vättern. Men vitt och vackert är det.

   Radera
 7. God kväll, Ailas!
  Det gäller att "ha tumme" med vädergudarna som du uppenbarligen har ;-) Men gillar man att skotta snö så gör man.

  Så roligt att de vackra fåglarna kommer på besök och låter sig väl smaka av maten du bjuder på och kan tänka mig att det samtidigt blir något av intresse för katten att titta på genom fönstret :-)

  Nattiskrmaen, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har fått skotta idag också! Men vem säger att man ska ha roligt hela tiden? :)

   Sotis är mycket förtjust i sin teater. Favoriten är den ettriga blåmesen.

   Kram

   Radera
 8. Kung Bore har slagit till här i Göteborg också, med snö och kyla, dock ej så mycket som i Stockholm, tydligen. Ljusare är det, och svårigheter är till för att övervinnas. Ha det bra i vintervädret, för övrigt är svart katt mot vit bakgrund en snygg bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sotis håller helt med! Svart katt är mycket stilig mot vit snö. Ja, inte bara mot vit snö... stilig över huvud taget.

   Radera
 9. Fick just en idé, om nu Kung Bore läser din blogg så skulle du ju kunna önska solsken och runt 3 minus i helgen åt mig :-)
  Vi har inte fått en endaste snöflinga till efter det som föll i början på veckan, inte för att jag klagar utan bara som information :-)
  En lite runda ute hann jag med efter sovstunden innan solen gick ner.....så fint!
  En natt till sedan är jag ledig i två :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kungen är så koncentrerad på att försöka uppfylla mina önskemål, så jag lovar inte att han bryr sig om dina. Jag har fått skotta idag också och mer blir det visst framöver. Det säger SMHI...

   Kram

   Radera
 10. Då tycker jag att du tar honom i örat och säger att det räcker nu! ;)

  Grattis på Självständighetsdagen, Aila! Lyser ljusen i ditt fönster också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte utan att jag funderar på att höja tonen. :)

   Grattis själv... :)

   Har lyssnat på Finlandia mer än en gång idag. Så fin den är!

   Radera
 11. Sitter här och fryser vid teven trots att jag har tröja och farfars skinnväst och elementet på. Vi behöver aldrig vädra vårt hus - det är självvädrande. 16 grader kallt ute - hos oss är det Mårran som håller till i Mogata.

  Vad beträffar fåglar på vårt fågelhus måste jag köra iväg skator och kajor med jämna mellanrum. Mirren säger visserligen att de är hungriga de med, men jag ömmar mer för småfåglarna.
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!