2012-12-04

Mitt vinterland

Mitt vinterland, mitt vinterland...!
Faktiskt, jag gillar dig lite grann.

Den stora uppladdningen pågår för fullt här hos mig. Nej, nej... lugn, jag menade inte någon annalkande snöstorm och ej heller julförberedelserna, utan menade att jag håller på att adda upp mig inför dagens begivenhet - snöskottning!

Det har fallit precis lagom mycket snö, dvs så att det är "lönt" att skotta, men inte mer än att det fortfarande är lustfyllt. Nu skall jag bara vänta tills mörkret faller på också, för det kommer att öka mysfaktorn när alla adventsljusen ramar in den fina föreställningen med mig i huvudrollen. I täckbyxor och stor mössa.

Jag är egentligen ingen vinterdiggare, men kan ändå tycka om att skotta snö! Märkligt, icke sant? Allra bäst är kanske de rosiga kinderna efteråt.

Ännu är det ljust. Passade på att knäppa en bild genom fönstret, så nu ser ni det som jag ser. Bilden blev nästan som ett julkort av den där lite återhållsamma sorten. Hade bara önskat se ett par rödklädda tomtenissar gående på vägen, för att skapa lite kontrast och liv.

Snart, snart... kommer ridån att gå upp här!

Klicka på bilden, så blir den större.  :)10 kommentarer:

 1. Vilken vy! Kan se detta vackra framför mig på våren och sommaren :-). Den vita fina snö som kom till mig igår är idag brunaktig och slaskande blöt.

  Men det ska bli minus så det kommer i alla fall att frysa till och har jag tur så kommer det lite vitt och döljer det bruna.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det slaskigt bruna är ingenting att ha, håller med. Nu hoppas jag att det här vackra stannar till jul, bara vägarna är farbara.

   Ja, idag var utsikten julig och fin.

   Kram tillbaka!

   Radera
 2. Jag kan hålla med om att vintern kan vara väldigt vacker. Bara det inte blev så halt på vägarna. Jag har broddar när jag måste gå ut, men går ändå och spänner mig och är så rädd att jag ska ramla.

  Vi har ju osaltat på Gotland och för det mesta är det osandat också. Idag har man i alla fall kört och sandat på våra gångvägar, men lagom det var gjort började det snöa igen.

  Nej, jag gillar det inte....

  Kram och ta det nu varligt med snöskottningen så att du inte förstör ryggen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hala vägar och backar är ett gissel. Kan rapportera att nu har jag skottat klart och ryggen klarade sig fint. Sitter här med rosiga kinder, som en ung flicka ungefär... :)

   Kram

   Radera
 3. Jättefin bild. Du kan ju photoshoppa den och klistra in några nissar från Clipart och skicka julkort sen.
  Snöskottningen överlåter jag med varm hand åt MM. Jag stryker hans skjortor i stället.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset... kan ju bli ett fint julkort. :)

   Jag kan rapportera att nu är skottningen avklarad och det var jätteroligt. Det enda roliga med vintern.

   Kram

   Radera
 4. Här löser skottningen genom att snön töar bort. Passar mig perfekt. Härlig bild över din stad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vill jag gärna att snön får vara kvar till jul, det är så mycket ljusare så här. Det var underbart skönt och vackert ute nyss.

   Radera
 5. Undrar om du kommer in och sover emellan eller är du så begeistrad att du kör dygnet runt... för det räcker till! Jo, jag läste att du har avslutat men det verkar vara beroendeframkallande! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det tog inte så lång tid. Vi har inte så mycket snö, får se om det kommer mer i morgon. Men det var riktigt kul faktiskt... och så vackert som det är ute nu! Joulutunnelmaa. :)

   Radera

Tack för din kommentar!