2012-12-03

Vinterbilder

Åtta minusgrader i luften, ackompanjerade av långsamt neddansande vita snöflingor, på väg till den redan vita marken. Ja, jag tittar ut och hänförs rent estetiskt av detta skådespel. 

SMHI:s senaste prognos lovar mer av samma sorts estetik inom de närmaste dagarna, till den enas glädje och förmodligen för den andres bedrövelse.  

Jag lägger till en överväxel och låter musiken skapa en ytterligare dimension:

10 kommentarer:

 1. Visst är det vintervitt och vackert men trafiken är medaljens baksida. Så det gäller verkligen att köra försiktigt!

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina tankar går också alltid till trafikanterna! Hoppas verkligen att vi slipper tragiska olyckor denna vinter. "Försiktigt" var ordet.

   Radera
 2. Griegs musik är stämningsfull och förmedlar samtidigt vinterns kyla och mörker på något sätt. Tack för den! Jag älskar verkligen det här vädret, en fin kontrast till det blöta blåsiga eländet som dominerade hösten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte säga att jag direkt älskar -8, det hade räckt med -2. Huvudsaken är dock att det inte regnar och slaskar.

   Radera
 3. Hej, Ailas!
  Sak samma här nere. Snö, blixthalka och minus 8 på eftermiddagen i dag. Lokalradion har meddelat om alla bilköer, avåkningar och olyckor som om snö och halka vore en total nyhet för bilisterna....!
  Minnet tycks vara riktigt kort hos många tyvärr.

  Kanske du ska ägna lite tid åt att skotta snö i morgon då?

  Vackert bildspel inkl. musik :-)
  Varm kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaa, idag blir det snöskottning. Det har inte kommit så mycket dock, men tillräckligt för att spaden behövs. Det finns fortfarande några flingor i luften, men det ska upphöra strax enligt SMHI. Då ska jag ut! :)

   Tror inte att jag ska ut med bilen idag. Men ska jag, då är jag försiktig.

   Kram

   Radera
 4. Svar
  1. Ja, vinterstämning är det. Hottar upp lite. :)

   Radera
 5. Oh så stämningsfullt, jag får alltid inre bilder när jag lyssnar på just sådan här musik. Har nog med min livliga fantasi och dagdrömmeri som barn att göra.

  Önskar dig en stämningsfull dag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. På samma sätt reagerar jag och just musik som denna stimulerar fantasin lite extra. Som ensambarn hade jag gott om tid att fantisera, så du kan ha rätt i att barndomens dagdrömmerier påverkat oss.

   Kram!

   Radera

Tack för din kommentar!