2012-10-04

Än blommar det vid stranden

Idag hade jag en mysig långlunch med en härlig väninna och som vanligt försvann timmarna medan vi irrade hit och dit i prat, tankar och skratt. Ja, ni vet... på det där sättet, när det känns så avslappnat och skönt.

Jag passade på att lämna bilen en bit bort för att kunna promenera utmed Vätterstranden och titta efter vad hösten hade hittat på sedan sist. Nog hade den jobbat på och lämnat sina tydliga spår, men jag bestämde mig för att ändå försöka visa, att ännu finns det sommarkänsla kvar.

Ja, ni ser... än blommar det vid stranden!

Som vanligt så skiftade Vätterns vatten i otaliga nyanser; jag tröttnar verkligen aldrig på att låta blicken vandra över denna underbara sjö! Molnen gjorde sitt bästa för att matcha skådespelet, för i föränderliga banor ilade de vidare... beredda att släppa av sin tyngd på de redan blöta markerna. Underbart nog höll molnen tätt över oss här idag.

Det här inlägget blev ganska torftigt, kanske... men du skall veta, att för mig var dagens upplevelser rena livsluften och vad skulle jag skriva om, om inte det vad hjärtat är fullt av?10 kommentarer:

 1. Även hos oss blommar det en del och på altanen står nästan alla blommor kvar.

  Önskar en trevlig fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, än stretar vi emot... Hösten får kämpa!

   Radera
 2. Åh vad fint! Och vilka vackra hällristningar ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ville vara lite modern och visa att vi minsann kan rista i sten även idag. :)

   Radera
 3. Härliga bilder! Så skönt att kunna glädjas åt de sista sommartecken som naturen ger oss.

  Ha en go fredag!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vättern verkar ovanligt stillsam, annars kan den ju snabbt växla lynne! Trevligt att det fortfarande finns blommor kvar, snart kommer ju den långa vintern. Träden börjar gulna här i Göteborg, men det har regnat så mycket så det är ganska grönt ännu. Dina bilder är så fina att man blir inspirerad att ta lite egna. Får gå upp till min utsiktspunkt i närheten och ta bilder på Göteborg i höstskrud. Dit upp gick det för övrigt en linbana från Göteborgsutställningen 1923. Fundamenten finns kvar ännu.

  SvaraRadera
 5. Undrar om det inte är renfana den heter den där gula blomman överst. Idag såg jag faktiskt lupiner som blommade här och det har hittats vitsippor! Lite knasigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, renfana heter. Lupinen bommar här också och så har jag några jordgubbar på gång. Vitsippor har jag inte sett dock.

   Radera
 6. Jätte-fina bilder från Vätterns strand....det är så vackert där.
  och kan tänka mig du hade en fin promenad.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vackert trakt, absolut. Just nu som vykort på många ställen.

   Kram

   Radera

Tack för din kommentar!