2012-10-09

Regndroppar och livsluft

Under natten har ett regnområde passerat och lämnat sina otvetydiga spår på gatan utanför mitt hus. Jag tittar ut på nytt och ser molnen bilda en sköld som ack så effektivt avskärmar staden från solens strålar.

"Mest mulet och tidvis regn eller skurar" skriver SMHI i konsekvens så hjärtlöst på sin sida. Men kanske blev man lite ångerfull, för över morgondagen har man ritat en vacker sol. Som en hel burk full av D-vitaminer.

Jag gapar redan med vidöppen mun.

Några till synes förvuxna regndroppar dröjer sig envist kvar i järnräckets undersidor och kämpar, som i förenade krafter. De är genomskinliga som anorektiska gymnaster, i tävlan om vem som kan hänga envisast kvar från barren. En och annan tappar greppet och dryper ner på trappens betong.

Splash-splash... och så finns de inte mer.

Jag dricker morgonkaffe. Tänker, på allt och inget.

Bortbjuden på sen lunch. Bokprat och annat prat, skratt och fniss väntar.

Ställer mig i kören som hyllar stunden, livet, vänskapen. Ren livsluft.

Det är underbart att leva.

Jag lever i oförutsebar förändring, mitt i kampen mellan livsgivande grundelement, sol och regn... och jag bär gårdagens bilder inom mig en stund.

16 kommentarer:

 1. En regnig dag i veckan känns helt ok, bara solen kommer tillbaka imorgon. Det har de lovat iaf. :) Till dess får man väl ligga lågt och hålla sig inne så gott det går. Önskar dig en fin tisdag!

  P.S. Hoppas att bokpratet spiller över till bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tisdagen ska bli fin, vad bryr sig en tisdag och vädret?

   Får se vad bokpratet resulterar och var!

   Radera
 2. Du beskriver regnet så skönt fastän du längtar efter solen och D-vitaminerna.
  Jag har just kommit in för att äta lunch. Ute skiner solen och krukor töms på jord
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns krukor som skulle behöva omsorg här också. Men denna dag är inte gjord för det, det blir annat. :)

   Radera
 3. Vilket positivt och härligt inlägg att läsa!

  Ha en go' dag!

  SvaraRadera
 4. Här i Torrevieja har vi inte upplevt regn sen i april. Visserligen kom det en hel del häromsistens, men då blev vi ju översvämmade i Nerja istället :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite lagom regn är bra och regniga dagar kan vara så kravlösa och sköna. Men, det får vara måtta med hur många de är. :)

   Radera
 5. Ett så fint och poetiskt inlägg - härligt att läsa att någon inte tycker livet är dystert bara för att det regnar lite. Du har, tydligen i likhet med mig - "ett rikt inre liv" som gör att det kvittar hurdant vädret är :-)!
  Jag brukar också tänka att vi ska vara tacksamma över att vi inte har problem med vatten som så många u-länder...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, vi borde lite oftare tänka efter innan vi gnäller, så bra har vi det!

   Ett rikt inre liv gör att man aldrig har det tråkigt. Så känner jag det.

   Radera
 6. Pratade just med en bekant om regnet idag. Vi hade en vattenläcka under söndagen här i Johanneberg på grund av allt regnande, Vi bor ju på berg här, men vattenledningarna i marken hade glidit på grund av det myckna regnandet. Det skulle behövas på annat håll där torka råder. Man tänker inte på hur viktigt det är med vatten och vilken bristvara det är på många ställen på jorden. Här kan vi med Rabbe Enckells ord säga att Regnets grå vesper ringer i skogen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vatten är ofta problem, för mycket eller för lite... för att inte tala om orent vatten.

   Idag kändes det inte bara blött utan även blåsigt och kallt. Det tar tid att vänja sig!

   Radera
 7. Kan bara hålla med "det är underbart att leva"! Du skriver så jag nästan tappar andan. Men jag drar ett djup andetag och känner mig upprymd av livets gåvor. Underbat att få dela glädjen :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, delad glädje blir till dubbel glädje och den ska vi värna om, Lotta!

   Radera
 8. Det är så roligt att läsa hur du gillar ditt liv och uttrycker det. Jag skulle tro att du liksom de flesta av oss har bekymmer ibland också, konstigt vore det annars, men det är en levnadskonst att fokusera på det som är positivt och låta det dominera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har givetvis även sina mörkare stunder i livet, ingen kommer undan... men i själva verket är kanske det mörka just förutsättningen för att kunna bejaka glädje? Vi behöver kontrasterna, tror jag.

   Radera

Tack för din kommentar!