2012-10-10

Underbart blev långt... :)

"Bara en enda ros på ett evigt klänge, så är livet, trist varar länge, 
men underbart är kort, alldeles för kort."
Det där med "Underbart är kort" stämmer inte alltid, Povel Ramel hade faktiskt lite fel där. För idag blev hela eftermiddagen absolut underbar och det blev ytterligare en gång bevisat vad som verkligen är viktigt i livet. Det är då inte all världens trender och påhitt, utan det är - åtminstone för en frisk människa - vänner och alla sinnesintrycken i vår underbara natur.
Vad passar bättre efter en god lunch med glada vänner än en skön promenad i en solig höstskog, där vackra bilder, ljud och dofter bedårar dig, försätter dig till närmast välbehagskoma?
Dina steg känns inte, för du bärs fram av glädjen. Vad jag önskar att alla de som krigar, bemästrar och bär sig illa åt skulle öppna sina sinnen och låta sig förtjusas och tillåta livet.
Ja, vi träffade faktiskt på den ensamma rosen på sitt eviga klänge, liksom den glada ryttarinnan på sin vackra häst. Vi såg hur de busiga löven gömt sig i alla möjliga skrymslen och vi räknade vingslag från skogens fåglar.
10 kommentarer:

 1. Håller med dig att man blir lyrisk av alla höstfärger som fortfarande finns, även om löven idag har varit väldigt benägna att ge sig iväg på grund av blåsten och frostknäppen i natt.

  Har man sen ätit en god lunch tillsammans med trevliga vänner kan livet inte vara så mycket bättre som du så fint skriver.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I går ramlade många löv ner på marken, men det finns många kvar i träden. En hel del gröna faktiskt också.

   Nej, det blev en höjdardag idag, kan inte bli mycket bättre.

   Kram!

   Radera
 2. Så underbara höstbilder, det har verkligen varit en underbar höstdag idag. Dagar som denna gör verkligen att man tycker om de olika årstiderna, alla har sin charm. Och den fantastiske Povel Ramel, ett svenskt geni i sin genre. Han spelar melodin i Filmen "Ratataa" från femtiotalet för sin käresta i filmen, Gunwer Bergkvist" En anledning så god som någon!

  SvaraRadera
 3. Ljuset som blev idag när solen gick upp över havet var så vackert att jag nästan är säker på att jag lyckades stanna tiden ett ögonblick när jag stod nere vid kajen och tittade ut.

  Sov Gott!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det sagolikt... man dör nästan av själslig orgasm.

   Kram

   Radera
 4. Det är rätt - man ska ta tillvara på alla underbara ögonblick!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är de som bildar våra liv...!

   Radera
 5. Gäller att fånga dagen och hålla den hårt...

  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna dag vill jag dock inte fånga... i varje fall inte vädermässigt. För... fy som det regnar!

   Radera
 6. Hej, Ailas!
  Denna dag vill inte heller jag fånga ty regnet öser ner och nu har dom börjat stadga grunden här. Kan meddela att det hörs ordentligt när dom borrar under mitt golv redan vid 7-tiden på morgonen. Usch o fy! En hyressänkning vore på sin plats med detta oväsen men...mer ska mer ha :-(
  Helgen kommer att bli en chans till tystnad och sömn hoppas jag.
  Hoppas du har det bättre!
  Trevlig helg, Agneta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!