2012-10-03

Samma visa som i går

Här är det precis samma visa idag som i går... men idag var jag åtminstone förberedd; misstänkte att takknackarna skulle sätta i gång tidigt och så blev det också.

Några minuter över sju var det bara att inse, att nu var det färdigsovit. Erkänner att jag vände på mig, drog täcker över huvudet och försökte sova vidare, men det gick inte. Sedan knackade de på dörren också och skulle ha ström, så det var bara att kliva upp.

Alldeles nyss var det en kranbil här och lyfte pallarna med takpannor upp på taket. Ja, ni ser själva på de disiga bilderna. För där fick ni en presentation av dagens väder samtidigt: Även i det fallet samma visa som i går... ett trist gråväder, men inget regn. I går blev det några solglimtar under eftermiddagen, så låt oss hoppas att det blir så även idag.

Sotis? Jodå, även där är det precis som i går; han har intagit en lidande pose under soffan och tycker att livet är rätt surt just nu. Ska sätta punkt här nu och i stället försöka hjälpa upp hans situation med lite tonfisk och kattgodis.

So long!


14 kommentarer:

 1. Du kör både väder och statis nyheter *ler
  Nu har jag lagt ut en bild till

  SvaraRadera
 2. Blir skönt när arbetet är klart kan jag tänka.

  SvaraRadera
 3. Ja, nu är själva taket klart. Blev jättefint. Det som återstår är plåtarbeten (rännor och sånt).

  SvaraRadera
 4. Nu hoppas jag att taket håller tätt och att det kommer att dröja måååååånga år innan de behöver störa din härliga morgonstund :-)
  Morgondisfoto är inte att förakta, även om de bara är på byggjobbare.

  Ha en bra dag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sannerligen, det hoppas jag också. I morgon vill jag ha en riktig sovmorgon. :)

   Mongondisfotona blev vad de blev; disiga. :)

   Kram

   Radera
 5. Huvvaligen... Varför måste dom sätta igång så förbålt tidigt???

  Öronproppar kanske kan vara en bra investering?
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker också att de kunde vänta åtminstone till 9, hehe.

   Radera
 6. Men det kan ju å andra sidan vara skönt att bo under ett helt och tätt tak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är klart. Vi är nöjda, så... Jättefint blev det.

   Radera
 7. Hoppas Sotis mår bra efter tonfisk och kattgodis! Han är ju en äldre distinguerad gentleman som inte är van vid omstörtande förhållanden. Men nu verkar det ju som om det nästan var färdigt så att allt kan återgå till normala förhållanden. Så han får en liten vers på franska av Charles Baudelaire: " Je vois ma femme en esprit. Son regard, Comme le tien, aimable bete, Profond et froid coupe et fend comme un dard. Som jag jag kan tänka mig att Sotis tycker om de människor som håller på att störa honom på taket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sotis tackar för denna omtänksamhet. Nu ligger han modigt på fönsterbrädan och blickar ut på gatan. Det blir en prövning till, kanske, för ställningarna ska tas ner. Det lär nog höras lite.

   Radera
 8. Jag förstår att det blir svårt att kombinera takbyte med sovmorgnar. De drar väl igång vid 7-tiden förstås. Kommer att bli fint när det är klart och så inbillar jag mig att det är nåt man gör en¨gång i livet, nästa gång blir det barnens tur. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis så är det. Det blev jättefint och det känns skönt att veta att taket håller inför vintern.

   Inget mer takbyte för min del, så sant.

   Radera

Tack för din kommentar!