2014-05-20

Den vackra badnymfen i syrenernas tid


Får jag presentera vår gårds fina badnymf som idag fick en ny inramning av vackra blommor? Hon såg så njutningsfull ut, att jag inte kunde låta bli att ta en bild på henne, när jag nu ändå gick ut på kvällspromenad. Bakom henne kan vi ana kvällssolen göra sig beredd på nattvila, redan med ljust gulgrön nattskjorta på.

Koltrasten var i högform ikväll igen; vad jag älskar denna fågel, som så troget förstärker våra sinnesintryck med sin vackra sång. För sinnena får verkligen sitt! Ikväll doftade syrenerna och faktum är att jag trots min doftöverkänslighet faktiskt tål syrenen, åtminstone under kortare stunder. Däremot har jag svårt för den starkt doftande häggen. Då får jag skynda på stegen för att snabbt hamna utanför doftreviret.

Ja, nu ska jag inte vara knusslig, utan delar med mig av kvällens blommande buskar från trädgårdsstaden Huskvarna.13 kommentarer:

 1. Oj så vackert! Naturen bjuder på sin vackraste skrud för tillfället. På fredag så tar jag min snart 80-åriga far (fyller om en månad) på vår årliga Ölandstripp för att titta på alla fina syrener som blommar. Förra året så körde vi runt den 31 maj sa pappa idag när vi pratades vid, så blomningen är mycket tidigare i år. Efter rundturen så blir det Ölandska kroppkakor....mmmmmm så gott!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är allt vackert, nästan... Man vill ta bilder hela tiden, för motiven fullkomligt vimlar framför ögonen.
   Så trevligt för din far att få följa med och, givetvis, trevligt även för dig. Han har alldeles rätt i att allt är tidigare i år. Hoppas att det blir lite kvar efter midsommar trots allt.

   Kramar!

   Radera
 2. Vilken vacker staty! Dammen och inramningen gjorde verkligen inte den sämre! Förmodar att det är någon form av fontän? Ja, det är verkligen vackert nu. Den skira försommargrönskan är nog den bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en lite fontän som vi har på gården. Den gör det så trivsamt, så. De nya blommorna blev så bra också.

   Radera
 3. Åh så fint! Och koltrasten sjunger så vackert. Den satt alltid och sjöng i en björk hemma i Sollentuna, och till och med här har jag hört den sjunga, uppflugen på en tv-antenn... Men bara nån enstaka gång, tyvärr. Det är mest duvor som sitter där, och det låter inte fullt så fint... :-)

  PS: laudatur blev jag tvungen att googla på - tack för ett nytt ord! :-)

  SvaraRadera
 4. Det finns en del trevliga solister i fågelkören, men helt klart är koltrasten den duktigaste och även flitigaste. Kom precis hem och den sjön minsann nu också. Bara älskar den!

  Man lär sig mycket genom bloggvänner. :D

  SvaraRadera
 5. Hos oss har syrenerna inte slagit ut än - men de kommer väl endera dagen så varmt som det har varit idag. Fina bilder från Huskvarna. Mina morföräldrar bodde i ett hus i Sanna - det ligger väl mitt emellan Huskvarna och Jönköping.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag var det rena sommaren och det är varmt även nu när klockan närmar sig midnatt.
   Promenerar ofta åt Sannahållet när jag vill ner till vattnet.

   Kram!

   Radera
 6. Tjusig dam i vattnet! Nu har vi fått rena sommarvärmen, idag är det 25 plus! Man får hoppas att det inte är den enda sommaren vi får. Koltrastarna sjunger vildsint på morgnarna, de måste ha blivit högljuddare med åren.;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå, du ska se att det blir mycket sommar både hos dig och mig.

   Tycker nästan också att koltrasten blivit flitigare eller de har möjligen blivit fler? Trevligt, oavsett... älskar dem!

   Radera
 7. Tycker syrenerna är lite sena här. Är dock på gång. Häggen däremot... Varje vår hemma i vårt gamla Gbg gick jag förbi spårvagnshållplatsen vid Annedalsskolan och kände doften. Stark, uppfodrande, och har allt lärt mig att tycka om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det bra att häggen närmast hunnit blomma klart, doften är så stark. I stället upptäckte jag idag en häck (vet ej namnet) som nästan knockade mig.

   Radera
 8. Hej, Ailas!

  Så vackert med skulptur, vatten och blommor ! Porlandet från en fontän är underbart.
  Koltrast har jag ingen hört, bara grävmaskiner och borrande....vareviga dag.

  Mitt älskade ringduvpar som alltid anl. till vår gröna innergård i snart 30 år lär väl inte hitta tillbaka igen i röran...

  Vår lilla gamla fina skulptur är numer ett minne blott då dom anlagt en grillplats där i stället :-(
  Trädet som var enormt och sträckte sina grenar upp till hustaket har också fått stryka på foten :-(

  Jag fotade det enorma syrenträdet på andra sidan gatan den 11/5 men i dag är det inte en blomma kvar. Poppeln mitt emot är överfull med vita blommor men snart pryder dom gatan och trottoaren liksom häckens vita...ser ut som snö!

  Syrener doftar gott men tål inte doften tyvärr liksom för mycket annat.
  Bra att kunna se allt vackert på lite avstånd i alla fall så utsikten fr. köket är toppenfin.
  Man får vara glad för det lilla ;-)

  Kram, Agneta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!