2014-05-16

Invasion på Alf Henrikssons plats


Visst är bilden delvis nästan lite illusorisk? Men, låt mig förklara... Där är det Alf Henriksson(s staty) på Esplanaden i Huskvarna, som helt plötsligt fått en hel massa  märkliga ting som sällskap. Alf ser, med rätta, lite undrande ut... som på flykt.

För på denna normalt så lugna plats luktade det brända mandlar, diverse korvar, belgiska och spanska våfflor, sockervadd och jag-vet-inte-allt. Det hördes musik från alla håll, alla möjliga språk talades, skratt och stoj kryddade ljudupplevelserna ytterligare och så var hela platsen full av diverse stånd med prylar och åkdon. Plus en hel massa människor, förstås.

Ja, det var Huskvarna vårmarknad som lyckats pricka in denna vädermässigt underbara dag. För om himlen igår tidvis var mycket dramatisk och regnet smattrade ner, så härskade solen från klarblå himmel denna dag. Ja, alltså en massa glada människor på plats. Jag vet inte säkert om de glada minerna berodde på allt krimskrams som salubjöds eller om det möjligen var vädret, festkänslan eller allt godis som man kunde stoppa i munnen. För barnens del kunde det vara karusellen eller bilbanan.


Det var verkligen som ett rejält varuhus till salu, men jag har ingen aning om hur kommersen lyckades för marknadsknallarna. En del gjorde verkligen vad de kunde för att både underhålla och mer eller mindre anfalla en stackars marknadsbesökare. Så försökte exempelvis en manlig säljare nästan förföriskt förklara för mig att en knallrosa kjol skulle vara precis pricken över i:et i min vårgarderob.

Jag är svårflirtad, så det blev ingen affär och faktum är, att jag faktiskt inte handlade något över huvud taget. Inte ens en glass, hade nämligen ätit precis innan jag gick hemifrån.

Jodå, även partierna var på plats. Jag hamnade i samspråk med ett par snacksaliga politiker, som försökte förklara för mig hur just deras parti skulle kunna göra skillnad i EU-valet, bara jag röstade...

Det vete hundan, som man uttrycker saken här lokalt, för precis som Alf Henriksson var jag lite förbryllad över alltihop. Efter att ha sicksackat mig igenom ett varv, styrde jag stegen hemåt. Några bilder i kameran rikare.


10 kommentarer:

 1. Visst är det kul att strosa runt men sedan räcker det för min del. Utbudet finns på alla marknader så det känns inte så spännande att handla direkt...

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, orkade inte ens titta på prylarna. Det var roligast att titta på folket. :)

   Radera
 2. Härligt med vårmarknad - och på rätt dag och allt :-)

  SvaraRadera
 3. Hej, Ailas!
  Nå, blev du klokare av vad politikerna sa ;-)
  Kul med marknad och då särskilt för barnen tippar jag.
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte det minsta, inte mer än att de pratar som de har förstånd till. :)
   Struntar nog i EU-valet, som det känns.

   Ja, barnen såg ut att ha KUL.

   Kram

   Radera
 4. Så härligt med en vårmarknad. Det har vi inte här utan alla marknader är på hösten, men den här helgen är det primörhelg och då har alla odlare av vårprimörer öppet för försäljning och visning av sina anläggningar och så satsar givetvis restaurangerna också.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite jippon piggar upp, även om man inte direkt handlar något. Men några måste väl göra det, annars skulle dessa marknader försvinna.
   Primörhelg låter intressant och trevligt!
   Kram

   Radera
 5. Alf Henriksson ser fin ut tycker jag. Kanske tyckte han att det blev lite bullrigt att hamna mitt i marknaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alf är en av mina idoler och jag brukar gå och "prata" med honom ibland. Idag var det nog lite jobbigt för honom, vilket jag mycket väl förstår.

   Radera

Tack för din kommentar!