2014-05-11

Utmed blommande maskrosängarNu är de senaste tidens för naturen så vederkvickande duggregnsdagarna ett minne blott, för både igår och idag brände solen från nästan helblå himmel. Genast var jag med i leken igen och lämpligt nog skulle jag idag hälsa på hos en väninna ute på landet.

Så jag körde utmed Vättern, Landsjön, flera underbart skönt blommande maskrosängar och några ännu gulare rapsfält. Gult som gult, för vackert var det! Faktum är att jag nynnade bakom ratten och fick stanna bilen vid vägkanten ett par gånger, bara för att beundra landskapet och för att även ta några bilder. Mina ögon konsumerade ivrigt salighetens ängar, glupskt som efter en lång fasta. Ja, eller efter flera regndagar.  :)

Vid målet väntade en glad värdinna med god mat och det blev härligt prat om lite av varje. Ok, vi löste inte världsproblemen denna gång heller, men vi satt och åt vid hennes blommande och härliga trädgårdsdamm och prisade stunden och livet. Bakgrundsmusiken var så skön; en blandning av fågelsång och droppande vatten från dammen.

Ja, som ni förstått... en riktigt härlig eftermiddag där sinnena fick sitt! Jag har, i ärlighetens namn, lite svårt att förstå mig på människor som söker konfrontation och gnäller och klagar i alla lägen, trots att det finns så mycket positivt och vackert omkring oss. Dessutom alldeles gratis.
10 kommentarer:

 1. Det fina, eller hur man ska se det, med världsproblemen är att de finns alltid kvar ;-) Så fler trevliga diskussioner kan det bli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,.verkligen... så sant. Det kommer också att bli fler mysiga träffar. :)

   Radera
 2. Jag fick faktiskt en påminnelse om varför jag flyttade från Sverige när vi var tillbaka nyssens. Fy fabian vad kallt! Men fint också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns väl kläder, kära Ama. :) Jag trivs bäst kring 20 grader, blir det 30 då skulle jag bli tokig, om jag bara hade orkat...
   Ni hade iofs lite otur, ni råkade komma hit under en regnperiod, det var mycket finare veckan före.

   Radera
 3. Ja, gårdagen blev riktigt hygglig även i Hjo. Men idag regnar det som vanligt igen - inget prisande av stunden här inte. Trevlig söndag ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prisar inte heller vädret idag. :)
   Men jag kan prisa annat, som böcker, min frihet, korsord, en varm katt och sådant.

   Radera
 4. God kväll, Ailas!
  Blir så glad när jag ser rapsfälten. Dels är det vackert och dels så köper jag alltid svensk kallpressad rapsolja. Inte intresserad av importerat fr. medelhavsländerna när det finns på nära håll! Vill så gärna hålla vår landsbygd levande och att det går att försörja sig på den :-)

  Härligt att få ventilera både det ena och det andra i gott sällskap och med god mat i vacker omgivning. Förstår att du njöt i fulla drag :-)

  Men inte vill himlen vara blå här lång stunder utan den är mest gråsvart och regnat har det gjort med besked hela natten. Men så är det och det får man finna sig i men liiiiite varmare vore inte fel.
  Ha det bäst! Kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Agneta! Det är viktigt att vi värnar om den inhemska produktionen. Kanske lite dyrare, men man kan ju äta lite mindre av "det dyra"? Tyvärr har skandalerna kring vår mat varit så många, att man snart inte vågar lita på någon, men måste ändå försöka.

   Vi hade tur, för på söndagen regnade det igen. Det gäller att pricka in dagarna rätt. :)

   Tror att det snart blir varmare också... och då klagar vi över värmen, hehe.

   Kram tillbaka!

   Radera
 5. Väntande glada vänner med en mat bit det bästa av det bästa. Underbart fina foto! Man kan inte se sig mätt! Fantastiskt!
  Önskar dig en fortsatt fin vecka!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, tackar, tackar... fina vänliga vännen. Mina bilder gör inte verkligheten rättvisa, men gjorde ett försök. :)

   Kram!

   Radera

Tack för din kommentar!