2014-05-31

Windows 8

Min ordinarie dator har drabbats av diverse bekymmer, så jag har äntligen skaffat mig en laptop. Det är trots allt trevligt att till exempel kunna surfa så här sittande på balkongen.

Men så är det detta med Windows 8, som jag anser vara själva Dj:s påhitt... och med Dj... menar jag inte discjockey precis.  :)

Varför måste allt ändras och stuvas om hela tiden? Är det för att visa att det faktiskt går eller mer för att testa användarnas intelligens och tålamod?  :)

Nåväl, nu har jag åtminstone klarat av att lägga in bilder från kameran, ladda hem program och lite annat. Men det återstår mycket inställningar och eventuella finesser har jag inte lyckats identifiera, ännu... För visst, gissningsvis finns det några goda praliner även i den här nya blandningen.

Som illustration och bevis lägger jag in en bild från gårdagskvällens sköna promenad utmed Huskvarnaån. Mer perfekt promenadväder finns inte, förresten. Allt var så där precis underbart svenskt lagom.
12 kommentarer:

 1. Lagom kan väl vara väldigt bra ibland, ofta. Alltid trassligt innan ny dator känns bekväm. Du har väl sett att du kan rösta på Första året i Hjo som veckans blogg på Besökstoppen. Kolla min blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uh ha, alla är vi barn i början. :)

   Ska kika vad du har skrivit för något.

   Radera
 2. Hejsan, Ailas!
  Så vackert foto. Vatten är alltid tilltalande och gör en bild "levande" eller mer i rörelse kanske.
  Att jämt o ständigt hitta på "nygamla" program är enkom till för att tjäna pengar såklart. Jag tvingades köpa ny stationär p.g.a. att mitt WIN ME ej längre uppdaterades och det blev till slut svårt att ta sig fram i cyber :-(
  Det har ju varit ett jäkla tjafs om Win XP som många företag använder och nu har dom fått ge sig och låter XP få vara kvar i några år till men sedan...KÖPA...nytt!
  Även Win 8,1 finns i en nyare version.....redan !

  Jag får nyhetsbrevet fr.
  http://pcforalla.idg.se/
  som ger info, om allt nytt.
  Lycka till med nya leksaken ;-)
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade bilden, hade ju sånt jobb med den juuuuh! :)

   Klart att de vill tjäna pengar, så många vill ju hänga med de nya... till varje pris och då får även de som inte vill göra det, om de måste uppgradera.

   Tack, en leksak är den. :)
   Kram

   Radera
 3. Jag har också en windows 8 nu (med petskärm...), men Anders har fixat till den så den imiterar windows 7. Det är svårt att lära gamla hundar sitta... (men det går!) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också petskärm, men kopplade in en mus... annars hade jag tappat förståndet alldeles.
   Har också lyckats plocka upp vissa gamla funktioner, men samtidigt som jag är gammaldags VILL jag också lära mig det nya. Jag är knäpp!

   Radera
 4. Windows 8 är verkligen hur jobbigt som helst. Sonen har 7:an och den kan jag fördra, men 8:an är pest. Det är min granne som jag brukar hjälpa lite som har det och jag känner mig som en idiot när jag sitter där och ska försöka leta mig fram.
  Tur att du fick in den vackra bilden från Huskvarnaån i alla fall!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vill gärna klara att jobba någorlunda med bilder. Är ju lite nörd där.Ser fram emot att få i ordning min stora skärm igen, den här "fjuttisen" kan aldrig konkurrera.
   Förstår hur du har det med grannens dator, hehe... Men man lär sig lite i taget. Det är lite kul med utmaningar trots att man blir frustrerad.
   Kram

   Radera
 5. Jag har också windows 8 på min dator. I början var det kaos men nu har jag vant mig. Men visst är det helt annorlunda!

  Trevlig lördagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, då är jag lite avis... Jag kan bara en del och så tjuvkopplade jag in lite gamla funktioner med. Vill ju kunna jobba snabbt.

   Får träna lite mer i kväll! :)

   Radera
 6. Jo, jag har läst och hört att operativsystemet Windows 8 är mycket annorlunda än de andra Windows
  det blir nog det för mig också när jag så småningom behöver skaffa en ny dator
  kram

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas jag slipper byta operativsystem. Är verkligen helt oteknisk och varken kan eller vill byta det jag har nu. Men förmodar att jag måste den dagen nuvarande maskinpark säger upp.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!