2014-11-22

BARA ATT TACKA...

Äntligen SOL! Vår solstatistik för november fick några mycket välbehövliga plustimmar idag. Vi har nämligen legat riktigt risigt till här i Södra Vätterbygden.

Men idag glittrade Vättern - denna underbart vackra sjö! Se så vackert Norrängen i Huskvarna speglade sig i Vätterns alltid föränderliga vatten.


Dagen var som gjord för en lite längre promenad även för min del och så blev det, i trevligt sällskap.

Vid ett skyddat hörn på Vätterstranden hittade jag en vacker skogsdunge som gav nästan sommarvibbar.


Kanske var det solen som gav mig lusten att börja sprida rosor omkring mig. Vi promenerade förbi många olika, men jag bestämde mig för att bjuda läsarna på dessa fräscha, gula rosor intill en villavägg.


Solen skiner inte särskilt länge och varmt i slutet av november och i ärlighetens namn var inte temperaturen mycket att skryta över ens under dagen. Under natten hade det faktiskt varit ett par minusgrader, men frosten får man på köpet när solen med lite "högre luft" kommer. Det slitna uttrycket att solen har sina fläckar är därmed bevisat ytterligare en gång.

Hoppas att även du hade en härlig lördag! Hoppas också att du tyckte om mina bilder.


7 kommentarer:

 1. Jag tycker mycket om dina bilder Aila! Den med rosen mot husgrunden är suverän, vacker och nästan lite grann vemodig. Rosor i november kanske är vemodiga, lite grann men vackra för det.
  Ha en fin söndag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Karin! Skulle tro att rosorna känner vemod nu när kylan och mörkret kommer, men de vill glädja oss så länge det går. Fantastiska är de!

   Kram

   Radera
 2. Den översta bilden är favoriten. De andra är fina de med.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 3. Nej, jag menade träden, den andra bilden. Den är inte dålig heller, den översta men är mer som ett vykort.
  Kram igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela gårdagen var nästan som ett vykort! Det var så länge sedan vi sett solen här. Lite extra glad blev jag, när jag hittade lite grönt och blommande. Vättern är alltid fin!

   Kramar!

   Radera
 4. Roligt med lite solglimtar! Här lyser den enbart med sin frånvaro o lär inte komma tillbaka förrän på tisdag ser det ut som. Då har jag ledig dag och ska njuta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väntar också på tisdagen. Idag var solen framme en halvtimme och i morgon ska det visst regna... Det gäller, förvisso, att njuta när möjligheten finns!

   Radera

Tack för din kommentar!