2014-11-25

MÄRKLIGT FOLK

Idag var himlen klarblå och solen gjorde sitt bästa för att kompensera för sin tidigare frånvaro. Genast passade också de njutningsfulla soldyrkarna på att ta för sig. Flera ungdomar gick på stan i kortärmat och jag såg även ett par killar i shorts! Många passade också på att luncha på stans uteserveringar medan andra nöjde sig med att sola på Munksjöterrassen.

Vi nordbor är allt tappert och märkligt folk! Det tappra gäller klimatet, det märkliga får här stå för hur de flesta verkade vara fullt upptagna med att kolla i sina iPhones (eller vad de nu hade med sig), trots att de faktiskt hade sällskap. Jag kommer aldrig att förstå mig på detta beteende.

Märkligt folk var det, som sagt var.


Måste också passa på att dela ut en rejäl örfil gällande tandsvårdspriserna. Jag hade det tvivelaktiga nöjet att bli dryga 2.500 kr fattigare idag, eftersom jag haft oturen att tappa en lagning. Givetvis var problemet dubbelsidigt... Nåväl, nu var det bara pengar, men sura sådana. Men jag är, förstås, glad för att tanden är lagad.

4 kommentarer:

 1. Haha, nu fick jag förklaringen till din bloggtitel. Jag undrade just varför örfilarna skulle vara med. Hoppas den här lagningen håller bättre, annars får du väl reklamera. Spara kvittot...
  Kommer folk helt att glömma bort att prata med varandra i framtiden, tror du? Kanske all kommunikation kommer att ske genom mobiler och datorer. Vi är ju på god väg nu, eller?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidigare örfilade jag lite oftare, men numera är jag rätt mesig. Men ibland, när man minst anar det, smäller det till.

   Hoppas verkligen att folk upptäcker på nytt, att man kan samtala! Jag skulle bli jättesur, om mitt sällskap skulle sätta i gång och kolla Instagram, Facebook o dyl. Men märker att det har ökat enormt på sista tiden. Det kan sitta fem personer runt ett bord och alla surfar. Sjukt!

   Kram!

   Radera
 2. Det är rent ut sagt skandal hur höga tandvårdspriserna är. Tandvården borde ingå i den allmänna sjukförsäkringen. Som det är nu håller tandvården på att bli en riktig klassfråga. Tyvärr...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tandvården håller god nivå, men är för dyr. Många lågavlönade och pensionärer har inte råd och så ska det väl inte behöva vara? Klassfråga har det förvisso blivit. Usch!

   Radera

Tack för din kommentar!