2014-11-19

BEKVÄMLIGHET GER ARBETSGLÄDJE

Det är mörkt och trist ute, men jag har det riktigt bekvämt här jag sitter i en mjuk soffa, med laptopen i knäet. När jag berättade om mina numera ganska "fria arbetsställningar" med en bekant, som arbetar på ett kontor, så hamnade vi i en intressant och livlig arbetsmiljödiskussion.  :)

På ett kontor skulle man minsann både vara och se effektiv ut. Det gjorde man bäst genom att sitta rak i ryggen vid ett traditionellt skrivbord med lådor si och lådor så, med lagom avstånd till bildskärmen och allt det där. OK, inte mig emot som så, för ergonomin är viktig, men goda lösningar behöver inte vara tråkiga. Jag hävdade nämligen bestämt, att arbetet blir så mycket roligare, om man får sitta i en anpassad, bekväm och trivsam miljö och gärna också ibland inta en favoritställning. (Så här oss emellan sagt, så sitter jag ibland här på mitt hemmakontor med fötterna på bordet, men lova att inte berätta det för någon, jag skulle ändå förneka det.)

Nåväl, jag blev sedan så taggad av diskussionen, att jag började leta efter trevliga och flexibla arbetsmiljölösningar på nätet. Det finns faktiskt en hel del! En inspirerande favoritsajt blev Ergoff där jag hittade just den ambitionen som jag efterlyste: Flexibla, bekväma och estetiska lösningar, som uppfyller alla moderna krav på funktion och ergonomiska hjälpmedel och där parterna tillsammans skapar helhetslösningar på plats. Det finns också möjlighet att leasa möbler, vilket i vissa fall ökar flexibiliteten och kan därmed vara ett praktiskt alternativ.

Ja, jag hittade så trevliga stolar, soffor och hyllor i företagets inspirationsgalleri, att jag närapå försökte dyka in i bilderna och börja jobba! Vem kunde tro det?

Vad tycker du är viktigast på en trivsam och fungerande arbetsplats?
6 kommentarer:

 1. Trevliga arbetskamrater ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Själv bor jag i soffhörnet med min laptop. Det är perfekt :-)

  Har suttit både i eget rum och kontorslandskap förut, och båda funkar för mig. Sen har jag ju jobbat mer i "öppna landskap" i djurparker, och det är nog det som jag gillade allra bäst :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Soffhörnet är inte fel! Gör det just nu. :D

   Har också suttit på kontor ett tag. Tråkig möblering på den tiden. Men sen blev jag lärare och då hade jag ingen tid att tänka på sådana saker...

   Radera
 3. Jag är väldigt beroende av att sitta rakt upp och ner när jag läser eller sitter vid datorn. Jag har ett eget arbetsrum där jag har min stationära dator som jag ALLTID skriver på när jag är hemma. Paddan använder jag bara när jag är hos barnbarnen och hälsar på. Läser gör jag alltid vid köksbordet sittande på en av köksstolarna - aldrig i något soffhörn eller i någon fåtölj. Jag kan inte läsa i sängen heller. Köksbordet är den bästa arbetsplatsen när det gäller papper för övrigt. I mitt arbetsrum har jag ingen plats...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hade du och min bekant varit väldigt överens. :)

   Jag skulle aldrig klara att läsa vid köksbordet, det blir soffan eller bädden. Använder inte köksbordet till annat än som avställningsyta, så funderar på att göra av med stolarna i köket.

   Använder mest laptopen, då kan jag vara i soffan. Den stationära använder jag när jag skriver längre saker. Tangentbordet är stabilare och så har jag faktiskt också en riktigt bekväm kontorsstol.

   Kram!

   Radera

Tack för din kommentar!