2014-11-27

ATT JAG ALDRIG LÄR MIG!

Att vi lär oss av våra misstag är en klar överdrift, för det tycks i varje fall inte gälla mig. Fast jag visste, egentligen... och ändå tänkte jag mig inte för, utan gick på samma nit som tidigare. För vilken gång i ordningen låter jag vara osagt... Men det var inte roligare för det.

Det pågår nämligen Dreamhack Winter 2014 på Elmia, det där gigantiska LAN-partyt, som lockar tusentals och åter tusentals datanördar att "festivala" i flera dagar. Det är ingenting som jag har problem med, men däremot att gå och handla på närbelägna Willys! För ibland verkar det som om festivalen ägde rum i butiken...

Självklart borde jag ha vänt i grinden och gått till en annan butik, men upptäckte lite väl sent, att kassaköerna var enorma, bestående av glada ungdomar med energidrycker, Coca-Cola, kex, bullar, chips, godis och andra festivalmåsten i vagnarna. I gigantiska staplar, ska sägas.

Suck och stön, alltså. Det var nästan omöjligt att se var köerna började och jag var nästan på gång att börja handla av mig och gå, när jag upptäckte att det fanns en kortkassa längst bort, där kön bara var lång, alltså inte gigantisk. På något sätt lyckades jag ta mig dit och därmed klarade jag dagens pärs utan vare sig nervsammanbrott eller söndertrampade skor.

20121116 - Dreamhack

8 kommentarer:

 1. Ungefär som att åka till IKEA eller för all del att förlägga storhandlandet till den 18 när det är barnbidrag eller till den 25 när det är löning. Jag lär mig heller aldrig.
  Tur att du hittade en snabbkassa i alla fall!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen riktig snabbkassa, men där var inte kön lika lång som i de andra. Nu ska jag tänka mig för i fortsättningen. Vill aldrig mer råka ut för detta. Det finns ju många andra butiker!
   Men det var hemskt att se vilken massa skräpmat de handlade! Mat och mat, förresten... :(

   Kram

   Radera
 2. Usch för såna köer! Tur att du grejade det :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var faktiskt lite fråga om överlevnad. :)

   Radera
 3. Med facit i hand är det lätt att vara efterklok! Jag tror jag hade bytt affär...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkte det lite för sent och då orkade jag inte gå tillbaka med allt. Ville inte heller ställa allt och bara gå. Men nu ska jag vara mer observant!

   Radera
 4. LAN-party, nej du. Inget för mig och inte i butiken heller. Vilka intressen. Hjo-Hjo tycker jag är urtrist bara jag sätter mig framför skärmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har väl inga LAN i Hjo, kan jag tänka. Va' glad för det. :D

   Min Sotis gillar också att gå framför skärmen!

   Radera

Tack för din kommentar!