2014-11-24

HUNDVÄDER

"En god människa skulle inte ens ta ut sin hund i detta väder" är ett talesätt jag hört. Hundväder är följaktligen benämningen på väder när det är riktigt illa. För är det några, så är det hundar och hundägare som ger sig ut frivilligt även i ruskväder.

Ja, plus jag då! Men jag kan försäkra er, att min Sotis skulle vända i dörren fortare än kvickt.

Hade en trevlig lunch i sikte när jag tappert gav mig iväg, med paraply i högsta hugg. Gummistövlarna fick ändå stanna hemma, men det gällde minsann att kunna kringgå de samlade vattenpölarna.


Eftersom jag är sjukligt kamerafixerad, så kunde jag inte låta bli att ta några bilder trots regnet. Bilderna blev förstås därefter, precis så mörka som dagen påbjöd.

Men, undrens under! På hemvägen tittade faktiskt solen nådigt fram, sisådär max tre minuter, som för att retas eller kanske för att bevisa att den fortfarande fanns. Jag var påpassligt snabb på avtryckaren och lyckades föreviga snabbvisiten. Bildbeviset ser ni i den sista bilden i kollaget.
10 kommentarer:

 1. Vi har haft liknande väder här men i eftermiddags solade det upp en smula. Kul så länge det varade...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här fick an vara vääääldigt snabb, om man ville njuta av solen. :)

   Radera
 2. Tycker huset på första bilden ser ut som Lunds universitet - att ni har ett så fint hus i Hjo? Vi tog oss en promenad i morse och väl var det för efter lunch spöregnade det. Tacksam dock att den ymniga nederbörden inte kom i form av snö.
  Ingrid som såg en skymt av solen igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingrid, jag bor i Jönköping och inte i Hjo... bilden föreställer Rådhuset här. Den andra bilden visar skolan där jag arbetat i många år. De två understa bilderna är från Huskvarna.

   I morgon ska det visst bli sol här! Hoppas att prognosmakarna får rätt.

   Radera
  2. Det vet jag väl! Jag börjar bli virrig märker jag. Åldern? Jag undrar vad Hans i Hjo fått för kommentar av mig. Jag lovar att jag ska skärpa mig.
   Kram

   Radera
  3. Det är så skönt att alltid kunna skylla på åldern, om man tabbar sig. Det brukar jag också göra. :D

   PS. Lova inte för mycket, vi förlåter gärna.
   Kram

   Radera
  4. Tack för det, nu blir jag glad!

   Radera
 3. Vet inte vad du har för väder idag där nere vid Vätterns sydspets. Här är det strålande sol! Hundväder, säger Hjo-Hjo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag skiner SOLEN! Det är nästan kattväder, om det hade varit lite varmare, säger Sotis. Nu fortsätter han att sova på min bädd. :)

   Trevliga hundpromenader idag!

   Radera
 4. Ja du, en trevlig lunch skulle till och med locka ut mig i hundväder :-)

  sv: Jaaaa!!! Nu lyckades du med namnet - duktigt att överlista den dumma datorn :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!