2014-12-02

BLI INTE ARG PÅ MIG!

Nu riskerar jag att bli impopulär, men du kan rätt gärna inte slå mig, när du sitter där och jag här.  :D

Jag har under flera år tänkt mer och mer på allt det vidriga som har att göra med vår mathantering. Det började med att jag läste en massa om matfusk, tillsatser och liknande. Så småningom slutade jag att äta kyckling, därefter kände jag allt större olust vid köttdiskarna, men åt fortfarande lite fisk. Men sedan bestämde jag mig för tvärstopp! Jag kunde inte längre bidra till miljöförstöring och djurens lidande å ena sidan och samtidigt tala om att skydda värnlösa och vara orolig för vår gemensamma miljö å andra sidan. Det kändes helt enkelt så dubbelt och skruvat. Det gick inte heller att gömma sig bakom "Men jag äter bara svenskt kött"; jag visste alldeles för mycket för det...

Djur känner glädje, oro och smärta precis som vi. Vi människor är faktiskt också djur, om vi tänker lite vidare på oss själva och vi är säkert det farligaste djuret av alla, inte tu tal om saken. Vi som har husdjur skulle aldrig pina eller äta upp dem, men sedan tar empatin för de levande slut...

Jag ska inte tjata mer och jag lägger inte in någon hemsk film, ni kan ju det här, egentligen. Låt mig bara konstatera, att under tiden som du läst det här (om du nu inte vände direkt i dörren), så har tusentals stressade djur dödats i slakterier, pälsfarmer och laboratorier... Det är ju snart jul, gubevars!

- För att? För att?

- För att....!!

Avslutar med att bilägga en tänkvärd artikel från svt.se:

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/forskare-tror-inte-manniskor-forstar-allvaret

samt några gulliga bilder från Djurrättsalliansen. Så här gott borde alla djur få ha det. På samma sätt önskar jag dig en underbar dag. Var rädd om dig, din miljö och allt levande.6 kommentarer:

 1. Jag som varit vegetarian sedan mina tidiga tonår, applåderar naturligtvis ditt beslut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tack också för din kommentar, känner att jag äntligen hittat hem

   Radera
 2. Jag håller också med Aila, men det finns djurhållning som är av annan dignitet och kvalitet än vad som säljs i de flesta affärer. Vi äter fisk, som vi fiskar själva och inte mera än vad vi förbrukar för tillfället, vi köper ekologisk kyckling och äter gärna ekolamm någon gång nu och då, även om det vegetariska tar överhand alltmera.
  Skönt att du känner att du har hittat hem, härligt!
  Hoppas att du köper ekologiska grönsaker, frukter och rotfrukter samt annat med tanke på miljön.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, Karin, att du tänker dig för och jag vet att du värnar om djuren. För mig var vägen stapplande, men jag började tänka mer och mer, kände hur maten växte på tungan. Dessutom, jag älskar grön mat, har alltid gjort. Men vanans makt är stor, det gäller att befria sig.

   Jag är noga vid val av frukt och grönsaker. Det förekommer mycket elände där också. Vi själva lever så klart inte i evighet, men vi måste vara rädd om denna planet som vi lämnar till våra efterlevande. Vår generation har varit mycket egoistisk, puh... :(

   Kram, fina Karin!

   Radera
 3. Hej. Läser och funderar på det du skriver. Jag som var så sugen på Julskinka. Men......ska fortsätta att fundera på hur det ska se ut på vårt julbord. Du är klok och har ett stort hjärta.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, snälla du! Det är någon gång man måste börja, kanske just stegvis och ofta tar förändringar tid. Det viktiga är att vi har så bra samveten som möjligt, då lever vi allra bäst.

   Kram!

   Radera

Tack för din kommentar!