2014-12-01

EN BRA JUL KOMMER AV LÄNGTAN

Av gammal vana är jag inte den som "gör jul" särskilt tidigt, utan låter i stället känslan växa ganska långsamt och "svälla" inom mig, för att sedan kunna kulminera på självaste julafton. Här blir det alltså inga julbord ätna i förväg, för jag måste få känna den där sugande förnimmelsen av skön LÄNGTAN i maggropen, samma känsla som fanns i barndomens jular. För övrigt tror jag faktiskt, att längtan är en underskattad kraft i dagens otåliga livsföring, när så många vill ha allt och det på en gång. Det är svårt att äta karamellen och ha den kvar, man kan endast köpa nya. Men då riskerar man att bli öm och "karamellförgiftad".  :)

Den första december...javisst, allvaret börjar nalkas. Det är svårt att undvika draget när man kommer utanför de egna väggarna. Se bara, för så här juligt var det på Esplanaden i Huskvarna idag;


Det var emellertid trevligt att se hur biblioteket dukat fram juliga barnböcker, för jag önskar verkligen alla barn böcker i stället för (fler) plastleksaker.

Som den uppmärksamma bloggläsaren säkert vet, så är jag ganska barnslig. Med raka steg gick jag fram till tomtarna för att lämna min önskelista. Tomteflickan såg lite förvånad ut, vilket syns tydligt på bilden. Undrar vad hon tänkte? Ifrågasatte min snällhet? Eller tänkte hon möjligen, att den där snälla kvinnan kommer definitivt att spränga deras budget?

På julafton lär jag få svaret. Vad jag LÄNGTAR!

4 kommentarer:

 1. Här är advent på plats! Men tomtar och annat skröfs får vänta. Inte för att vi har så mycket men ändå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite advent, ja, men inga tomtar här heller. Ett par får komma fram till själva julen, men inte förrän då. De ska veta sin plats. :)

   Radera
 2. Hoppas din önskelista kom i rätt händer där då :-)

  Jag går all-in första advent. Fram med allt bara! Men julmaten brukar få vänta till julafton. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rena ketchupeffekten, alltså. :)

   Jag kör med droppeffekten, funkar bäst för mig, haha.

   Radera

Tack för din kommentar!