2014-12-11

MYSTISK KRIMINALGÅTA

Det klagas ofta på att den svenska polisen inte klarar att klara upp brott, men jag måste säga, att jag har stor förståelse för deras tillkortakommanden. Sitter nämligen själv här inför en mycket besvärlig kriminalgåta.

Det är nämligen så, att hos mig har det begåtts ett förfärligt brott. Jag upptäckte det, när jag kom hem, efter att ha handlat ett par julklappar. Däremot är jag inte helt säker på tidpunkten ändå, dådet kan ha skett innan jag åkte eller t.o.m. efter hemkomsten. Jag var så upptagen med att packa upp och så.

Vi hade en regnig kväll och natt och så en halvdisig och grå morgon på det, så det har funnits goda förutsättningar för en förövare att smyga omkring osedd, om hen nu kom utifrån...


Så här är det: Det fanns en vacker chokladtomte här, som en liten påminnelse om den stora högtid som stundar om bara ett litet tag. Men idag upptäckte jag, att tomtestackaren såg alldeles sned och konstig ut. Trodde först att han drabbats av en massiv hjärnblödning, men när jag tittade på hans rygg, så såg jag att hela huvudet och halva kroppen var borta.

Någon hade helt enkelt massakrerat min stolta julbärare!

Det var självklart ingen mening med att kontakta polisen, de hade säkert bara börjat knacka dörr hos grannarna och vem vill oroa dem så här strax före jul? Inte heller ville jag ta kontakt med Säpo, för de hade säkert börjat dilla en massa om Isis och sedan hade vi fått hela kvällspressen hit. Uh, vill inte ens tänka på hur det hade kunnat bli.

Så jag frågade Sotis, han har faktiskt varit hemma hela tiden. Han tittade på mig ingående och på sätt som bara katter kan och jag kände hur det började rycka i hela kroppen... Till min fasa upptäckte jag, att Sotis faktiskt blivit enögd! Ni ser ju själva.

Så, vad är det som händer här? Jag är så rädd, för att...  :)

8 kommentarer:

 1. Det låter verkligen mystiskt! Fy så otäckt, så här mitt i julstöket, men jag har mina misstankar om vem som är förövaren. Hör av dig om du inte löser gåtan!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad var det du skrev nu igen... jag har så dåligt minne. :) Men tar kontakt med dig, om inte katten erkänner.

   Kramar!

   Radera
 2. Kanske någon som går i sömnen kanske ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, kan ha varit grannen som tagit fel på dörren. Det är ju julfesttider och allt. Möjligheterna är många, ska skriva upp alla tipsen på en lista.

   Radera
 3. Hahaha! Sotis... Och han som hälsade till Anders att man inte får skrämma katter. Men får man äta tomtar då? :-D

  PS: Anders hälsar tillbaks till Sotis att det verkligen inte alls var meningen att skrämma katten. Han såg den inte förrän den pep iväg som ett jehu. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sotis överväger att förlåta Anders, men säger att det blir inget förrän jag erkänt, att det var jag som ätit av tomten. Jag! När har katter lärt sig utpressning?!

   Radera
 4. Jag älskar choklad men i det här fallet är jag oskyldig. ;)

  Önskar dig en suverän fredag!

  You Rock!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, då kan vi i alla fall avfärda dig från den långa listan av misstänkta. :)
   Ha det gott, du också... Thanks, I do my very bäst.

   Radera

Tack för din kommentar!