2014-12-09

EXTRA KÄRLEK IDAG


Ibland älskar jag mig själv så där lite extra mycket, t ex en decembertisdag ett par veckor före jul, när jag bara struntar i julstressen och tänker på helt andra saker.

Idag glittrade den blyga decembersolen så gott den förmådde, så det var extra lämpligt med en avkopplande eftermiddag på landet.

Sol i sinnet, sol på vattenytan, sol mellan molnen på himlen. Däremot hade den inte klarat att smälta den isiga vägkanten på skogsvägen, men däremot lyckats bevara grönskan och bladen i buskarna på andra sidan av samma väg.

Ja, jag älskar sådana där små iakttagelser. Är nog de små och enkla sakernas komplicerade kvinna.  :)

6 kommentarer:

 1. Samma här. Känner mig mycket nöjd med att varken fira jul, pynta, laga julmat eller köpa julklappar. Maken är laktovegetarian vilket innebär att han/vi varken äter kött, fisk eller skaldjur. Min jul består av spelning på midnattsmässa och julotta. Det räcker...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite julfirande med barn och barnbarn blir det, men inga överdrifter. Vill inte jaga runt som en tok, det blir jul ändå. Blir inget köttigt här heller.

   Kramar

   Radera
 2. Härligt när vi känner den kärleken och är nöjda med dagen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, icke sant?! Idag kände jag det så extra tydligt.

   Radera
 3. Mycket är grönt nu och igår såg jag en sädesärla nere vid sjön. En gång till: såg en sädesärla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går att hitta ett och annat, bara man går med öppna ögon. Rent fantastiskt! Sedesärlan kan väl ibland övervintra, men vi får hoppas att de inte överraskas av någon riktig köldattack. Mild vinter ska vi ha.

   Radera

Tack för din kommentar!