2014-12-12

I BEHOV AV GODA RÅD

Ibland saknar jag möjligheten att mata vinterfåglar precis utanför köksfönstret, så som jag kunde göra i villan. Stackars Sotis har ingen egen fågelteater heller nu längre, men han kompenserar bristen genom att ibland titta på kajorna som samlas på grannhusets tak. Men, ingen kaja kan någonsin jämföras med en ettrig blåmes, som kunde ställa sig och stirra rakt in genom köksfönstret. Som tack applåderade Sotis genom att hacka tänder som besatt av demoner.

Vår förening gillar fåglar, men tillåter inte - av självklara skäl - fågelmatning på balkongerna. Däremot finns det många matanordningar utmed tomten, så nu har jag faktiskt ändå köpt solrosfrön. Det viktigaste är faktiskt att ge fåglarna mat, inte att jag ser dem precis utanför.

Ser ni, förresten, blåmesen i bilden?


Men sedan måste vi få skämma bort oss själva lite också. Faktum är, att jag känner fortfarande doften av lussebullar efter gårdagskvällens spontana bak och inte nog med det, jag känner smaken i munnen, också. Hm, flerfaldigt, om jag skulle vara ärlig...

Jag är kanske inte direkt känd som den mesta bakkonstnären, men även om jag säger det själv, så blev årets lussebullar vansinnigt goda. Gjorde degen lite annorlunda än tidigare, med kall vätska och två långsamma jäsningar. Bakade ut lite olika sorters bullar och alla blev så luftiga och fina.

Så nu har jag en viktig fråga: Hur ska jag kunna låta bli bullarna, så att jag slipper baka en gång till före jul? Vad föreslår ni? Lås eller vakt med gevär vid frysen?8 kommentarer:

 1. Ja, lussebullar är väldans gott kaffedopp!
  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
 2. Hahaha...härliga du! Jag brukar ha svar på mycket men hur jag än klurar så finns det bara ett svar...baka mera :-) De ser fantastiskt goda ut, hade jag inte varit upptagen med annat just nu så hade jag mer än gärna gjort dig sällskap med en kopp te och en fluffig bulle medan vi hade kollat på foto från Australien.
  Just nu så regnar det och blåser ute. Här sitter jag i värmen och njuter av skinkmacka, te och trevlig läsning. Eftersom jag är ledig från jobbet i natt när det ska blåsa och regna så kan man ju inte vara annat än väldigt nöjd.
  Ha en finfin kväll!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, så mysigt det hade varit att titta på dina fina Australienbilder till fikat. Det hade jag verkligen velat.

   Här var det ett kort snöoväder, men inga stormvindar vad jag kunnat se. Hoppas nu bara att snön smälter snart. Just nu regnar det, så det finns hopp.
   En fin Luciadag önskar jag dig!
   Kramar

   Radera
 3. Hm, mitt problem är det omvända - frysen går upp i limningen eftersom jag inte äter upp vad jag bakar. Så jag har ingen lösning på problemet, men kommer jag på något så återkommer jag.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm... en rimlig gemensam lösning vore, kanske, att jag äter upp det du har i frysen? Då slipper jag baka så ofta och du får mer plats. :)

   Radera
  2. Har du riktigt mycket, så skulle det kanske löna sig, trots avståndet. :)

   Radera

Tack för din kommentar!