2014-12-04

JAG - EN MALLIG KVINNA

I flera år har jag funderat på att försöka baka karelska piroger, även om jag inte har någon anknytning till Karelen. Men längre än till funderingar har jag inte kommit, eftersom jag haft så mycket respekt för hantverket i sig. Ja, tills idag!

Jag bestämde helt enkelt att jag skulle klara av det, men också acceptera att smaken är viktigare än utseendet.

Som väntat var det en hel del trixande med gröt, deg, brödkavel och fingertoppar innan jag kunde ta denna bild på de färdiga pirogerna.

Behöver jag säga det: Jag är riktigt mallig nu och ska ta det lugnt resten av kvällen.

Ni gör väl vågen?  :D


10 kommentarer:

  1. Imponerad!!
    Jag har varit med, i ett finskt bondkök, och bakat några hundra piroger som gräddades i vedeldad ugn.
    Se'n åt vi piroger med äggsmör tills det sprutade ur öronen på oss.
    Köpte med mig en pirogkavel hem, men har inte kommit mig för att ställa till med pirogbak - inte än.
    Margaretha

    SvaraRadera
    Svar
    1. En vedeldad ugn ger säkert det där lilla extra. Jag fick nöja mig med en vanlig, men det fungerade också. Hade ingen pirogkavel heller, men hade ändå inte kunnat använda den.
      Hoppas att jag lyckades inspirera dig nu, för visst är dessa piroger goda... har provsmakat. Ska ta de snyggaste till julbordet och överraska alla. Äggsmöret för jag på julafton.

      Radera
  2. Imponerande fina piroger. Men karelska, det är uppenbarligen sådana med gröt i. Och gröt... Tja, men var och en som det heter om vad man blir lycklig av.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan även göra med potatisfyllning, om man så önskar. Sedan ska man ha äggsmör till, oavsett fyllning.

      Trevlig helg!

      Radera
  3. Ja, jag är imponerad även om jag inte hade en susning om vad det var för något. Är inte helt övertygad om vad jag skulle tycka om smaken dock...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grannfrun har fått smaka och hon gillade dem. Synd du inte bor lite närmare, så hade du fått smaka. :)

      Radera
  4. Wow, jag är grymt imponerad! En konst jag gärna skulle behärska.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska baka en gång till snart, för det var så pyssligt kul och det finns ju utrymme att bli lite bättre.
      Testa, du klarar det också. :)

      Radera
  5. Jäpp! Jag gör vågen så mycket jag bara orkar :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaa, tack... jag hör hur det susar! :D

      Radera

Tack för din kommentar!