2012-06-16

Dagen efter är dagen före morgondagen

Suede-Angleterre-Duel_full_diapos_large

Fotbollen är död, åtminstone vad beträffar Sveriges avancemang i den pågående EM-turneringen. Den stora Zlatandominerade euforin i pressen förvandlades snabbt till nattsvart deppighet.

Oturen steg nämligen fram på planen och Sverige fick inte de poäng som vi enligt förbundskaptenen  Erik Hamrén "förtjänade". Genast kom diskussionerna att handla om hans framtid. Sådana är turerna inom idrotten: Stora spekulationer och sedan antingen Himmelriket eller Helvetet. Det finns ingenting däremellan.

Jo, Zlatan finns väl kvar och han själv tyckte faktiskt också att vi ska vara stolta över våra insatser.

Hur tänkte han där?

Stolt över 0 poäng i två matcher? Stoltare lag har det väl ändå funnits och kanske borde Zlatan (liksom sportjournalisterna) börja tänka på att ett fotbollslag faktiskt består av 11 spelare, inte enbart av honom?

Personligen tycker jag att det är ganska skönt att slippa alla dessa skrytskriverierna i pressen. De är faktiskt ganska motbjudande. Jag känner inte till någon annan bransch som beter sig så ohämmat som idrotten, inte minst just fotbollen.

Nu kan de fotbollsintresserade i stället ägna sig åt matcherna med lite större lugn.

Ja, det är alltså dagen efter, precis som för vissa av denna stads många studenter, efter gårdagens firande. Precis som vädret efter nattens regn.

Den niofaldige Vasaloppsvinnaren Nils "Mora-Nisse" Karlsson är död, kom det ett meddelande om. Som legend. Vila i frid!

Låt dagen efter förvandlas till dagen före morgondagen, med nya möjligheter och nya glädjeämnen. Även inom idrotten.

DN 1 2 3 4 5 6 7 I

12 kommentarer:

 1. Skiter i Sverige - härligt att ni fick bajs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skadeglädje är också en glädje, hehe.

   Radera
 2. Här kommer det att vara allt annat än lugnt när Spanien spelar sin nästa match på måndag. Spanjorerna är skogstokiga när det kommer till fotboll. Fast skogstokiga på ett bra sätt. (Majoriteten i alla fall)
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kan tänka mig att det blir livat! Var i Spanien vid något Fotbolls-VM och minns hur det var. Men sedan förlorade de och jag minns hur det var, också.
   Håller en liten tumme på er!

   Radera
 3. Då får vi sätta vårt hopp till Danmark! De kanske gör om samma bravad som 1992, då de halkade in i turneringen på ett bananskal, fast de egentligen inte hade kvalificerat sig, och vann turneringen! Dessutom skedde detta i Göteborg. Jag var i en stuga i Danmark vid detta tillfälle och hade öldrickande tyskar i stugan intill som naturligtvis hejade på Tyskland som danskarna mötte. Vi stannade för säkerhets skull inomhus den kvällen efter att Danskarna vunnit! Idrotten förbrödrar inte alltid. Annat var det förr, på Mora-Nisses tid! Sputkastaren Erik Lemming, bördig från Göteborg, brukade undervisa sina konkurrenter i spjutkastarteknik när de kom för långt efter honom. Den sanne sportsmannen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre tror jag inte att danskarna gör om bravaden denna gång, men visst... vi kan väl hoppas. Traditionellt brukar jag hålla på Italien eller Tyskland.

   Det är för mycket pengar i idrotten idag och det har förstört mycket. Vinna till varje pris gäller och då finns det inte utrymme för sportsligt uppförande. Synd!

   Radera
 4. Det är liksom så till den milda grad på allvar allt ihop. Jag säger som Jonas Gradell, "det är roligt för dem att komma ut och röra på sig lite".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jonas Gardell har helt rätt, för precis så känner jag också. :)

   Radera
 5. Ofta händer samma sak när det är hockey. Alla förlitar sig på proffsen och så blir det platt fall. Resten av laget måste också kunna spela... Laget måste dessutom vara samspelt!

  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det. De andra litar på att stjärnan ska göra det och så blir det som det blir.
   Ett taggat och samspelt lag fungerar bäst, men då måste även stjärnorna inordnas.

   Radera
 6. Sverige inte bättre än så här. Nu får Zlatan & Co i alla fall fira midsommar i lugn och ro. Skoj!
  Imponerad av Danmarks laginsats, hade Tyskland på gaffeln igår. -"Fotboll är ett lagspel", sade en expert i TV:n. Oj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vilken upptäckt! Det är ju 11 man i laget, inte bara Zlatan. Kanske klokt om de försöker komma ihåg detta.
   En avslappnad midsommar, precis... Det unnar jag dem gärna.

   Radera

Tack för din kommentar!