2012-06-29

En dag med endast själslig nytta

Det blev en mycket trevlig dag idag, utan att jag gjort någon som helst nytta i traditionell, dvs lutheransk, mening. Det blev endast själslig påfyllning.

Vädret har varit närmast perfekt, bortsett från en liten eftermiddagsskur, men nu mulnar det på och det finns en överhängande risk för påfyllning av svensk sommartradition. Tittade precis på radarbilden...  :)


Nåväl, men nu skulle jag faktiskt hålla mig till det själsliga i detta inlägg.

Dagen började med en lugn frukost och sedan blev det fika och trevlig samvaro med en god väninna i en skön  miljö bland rosenknoppar och annat vackert på Rosenlunds Rosarium. Det blåste småbusiga sommarvindar från innanhavet Vättern, men vi hittade en skön sittplats där livet kändes så gott.

Vi strosade sedan runt och sniffade på en och annan rosenblomma och till och med jag som är känslig för starka dofter kunde njuta av de allra flesta. Sommarvinden såg vänligt nog till att skingra väldoften långt utanför mina näsborrar.

Vi slutade samvaron med en promenad utmed Vätterstranden. Kameran fick jobba och jag visar några glimtar från allt det själspåfyllande jag varit med om idag.


8 kommentarer:

 1. Så härliga bilder! Det är alltid så skönt och avkopplande att se på dina bilder, speciellt när de är så sommarlika som här. Trädgårdsföreningen här i Göteborg har också haft en rosenvecka, tydligen är rosorna som bäst nu, men kanske det har regnat för mycket? Just nu både åskar det och ösregnar här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de vänliga orden. Det fanns verkligen mycket vackert att titta på, så det är ingen konst att ta vackra bilder då. Har försökt finna "bilden i bilden", om jag så säger... :)

   Radera
 2. Här kommer det rejält från ovan nu. Dunder och brak dessutom. Desto trevligare att njuta av dina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt att kunna krydda din kväll med annat än ösregn.

   Inget regn här, ännu. Men, det är nog bara en tidsfråga. Hoppas att slippa åskan i vart fall.

   Radera
 3. Oj, vad jag tycker om bilden med stolpstaketet eller vad man kallar det. Härlig.
  Tänk ändå att rosorna blommar hos er, här är de inte ens i knopp ännu.
  Ha en fin dag Aila!

  Hälsa Sotis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Karin... Ser ut att bli en fin dag även idag.
   Jodå, rosorna har blommat ett tag och efter regnet såg vissa ut nästan som färdigblommade. Men det finns mycket knoppar kvar. Härligt med rosor!

   Sotis hälsar tillbaka! Han sa faktiskt MJAU precis.

   Radera
 4. Oj vad vackert! Det är skönt att strosa runt i såna fina miljöer :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, absolut... Man blir så glad inombords. Sedan sov jag som en stock, till 9... trodde att det var söndag. :)

   Radera

Tack för din kommentar!