2012-06-25

Vad är väl en bal på slottet?

Fick ett meddelande för några timmar sedan att dottern landat lyckligt på Fiji, för henne världens paradis. Det känns givetvis som en lättnad för det alltid lika oroliga modershjärtat att veta att hela den långa resan gått bra.

Mindre bra är däremot relationen mellan vädret här hemma, med 10 grader och timmar av regn (vilket kommer att avlösas av timmar av regn), och så vädret på Fiji.

Bilderna borde räcka för att illustrera skillnaden. Suva 23-25 grader och solglimtar, pooler och skönt hav.

Ja, ja... vad är väl en bal på slottet?

Tur att jag äger förmågan att glädja mig å andras vägnar...   :)


I

14 kommentarer:

  1. Fast det ser ju lite mulet ut i alla fall...

    Skönt att resan gick bra. Vi väntar hem englandsresenärerna i natt.

    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan komma någon svalkande snabb skur, men inget regnande (som här). Klimatet där skulle nog vara perfekt för mig.

      Radera
  2. Nu nalkas även min semester, även om jag inte ska lika långt bort. Dock minskar avstånden i dagens IT-samhälle, gårdagens vykort har i viss mån ersatts med dagens skypande - på gott och ont. Jag tycker det är trevligt med vykort men samtidigt är det underbart att nå sina nära och kära från alla världens hörn :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att ni får det jättetrevligt, vilket jag tror.

      Det ena behöver inte utesluta det andra, man kan hålla kontakt via datorn, men ändå skicka vykort. :)

      Radera
  3. Det låter som ett perfekt ställe! Här är det lite i varmaste laget nu.
    Skönt att hon är framme ordentligt :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir det över 25 grader, då tycker jag att det börjar bli en plåga. Men det är mina 10, också... Det regnar fortfarande, förresten. :(

      Radera
  4. Fiji ser ut som Paradiset!:)
    Ha det bra i regnet!

    Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Underbar natur och fint klimat och så är livsstilen så annorlunda. Folk stressar inte, är vänliga och generösa. Man mår bra där, säger hon!

      Jodå, regnar gör det!

      Radera
  5. Ser härligt ut på Fiji. Hoppas man kommer dit någon gång, vore spännande att uppleva en så främmande miljö. Här har det regnat hela dagen, var tvungen att cykla i det, vattnet rann ner i skorna trots regncapen! Kanske en avledande manöver, capen är inköpt på överskottsbolaget för länge sedan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får nog inse att så där långt kommer jag aldrig att åka, men visst är det säkert trevligt, när man väl är där!

      Radera
  6. Hej, Ailas!
    Fiji ser ljuvligt ut med eller utan moln :-) Lagom värme i luften och en annan livssstil är väl det avgörande. I vår stressade tid behövs platser där man kopplar av totalt.
    Vykort är underbart att få och inte behöver man hålla kontakt via datorn stup i kvarten för den är ett stressmoment....alltid vara uppkopplad och redogöra för allt man gör. Semestern är till för att bara koppla av, att inte vara nåbar dygnet runt.
    Ha det så gott i regnet och kylan!
    Kram, Agneta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är just lugnet, den underbara naturen och inte minst människorna som tydligen gör det.
      Nej, man behöver inte höra av sig hela tiden, men visst blev jag glad över meddelandet att hon kommit lyckligt fram och hoppas få höra mer i sinom tid.

      Just nu skiner solen, men det är väl bara temporärt.

      Ha det gott så länge, snart regnar det nog igen.

      Kram

      Radera
  7. Till och med jag som inte ens känner din dotter blir glad för hennes skull! Härligt härligt, tänk så bra man kan ha det!

    Det sitter långt inne men jag tänker inte nedslås av vädret, midsommarn var dessutom riktigt fin, utan ser fram emot en härlig lång ledighet och tänker göra det bästa av situationen, var jag än befinner mig under de kommande veckorna. Ha det gott du med! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag vet... underbart! Resan dit är tyvärr alldeles för lång för min del. Tror jag.

      Midsommaren var underbar på alla sätt, med god mat, trevligt sällskap och hyggligt väder. Just nu skiner solen igen efter det envisa regnet.

      Hoppas att du får det avkopplande och skönt, oavsett vad du hittar på... eller inte hittar på. Bara njut av stunden och möjligheten. Det ska jag försöka göra!

      Radera

Tack för din kommentar!