2012-07-06

Annie Lööf som Robin Hood


Centerpartiet ligger (välförtjänt?) under riksdagsspärren just nu och många ropar att "Lööf måste börja leverera". Precis som om centerpartiet vore Annie Lööf... Har inte personfixeringen börjat gå lite väl långt, förresten?!

Vad kan hon leverera, flicksnärtan.... så näringsminister hon är?

- Not much! för att citera en viss Mr Fawlty!

She's from Maramö... och att försöka sammansmälta Stureplan med glesbygd blir på sin höjd Värnamo.  :)

Lööf har noll och ingen trovärdighet och auktoritet, som jag ser saken. Klyschor levererar nämligen ingenting av värde och dem har vi nog av redan. Inte ens hennes ungdom räcker till som attraktion.

Vilka attraheras av centerpartiet idag, förresten?

Jo, enligt DN/Ipsos ser c-väljaren ut så här:


Om de nu, finns... alltså.

Annie Lööf är väl inte dummare än att hon förstår att krisen är allvarlig, även om hon ler milt och vädjande in i kamerorna. Kanske lite mer bestämt mot finansdepartementet, men det krävs mycket, mycket mer och det saknar Lööf och det saknar även Centerpartiet.

Nåväl, nu ska hon i alla fall tränga in sig i en Robin Hood-dräkt och börja "leverera" miljöbilar på franskt manér och skrämma bort de miljöförstörande skrällena från våra vägar.

Det är alltså landets näringspolitik? Känns lite som eko från... från... från...

Sedan lite bättre utbildning, effektivare AF, småföretag, A-kassa och även det låter som eko från... från... från.

Vilka innovationer? Hur? Vilka satsningar? Hur finansieras de? Vilka betalar? Osv... det är dags att börja bli lite mer konkret!

Uppdatering efter Annie Lööfs tal i Almedalen:

Annie Lööf redovisar sin läxa; förbättra, utveckla, uppgradera, inkludera...  idéer, samverkan, gemenskap, ambitioner, möjligheter, trygghet, bättre, bättre, bättre... Alliansen 2.0.

Ord, väldigt många ord.

Refresh, säger hon. Resultat, ett hållbart Sverige.

Men hon låter som en elev som läst duktigt på sin läxa och satsar på ett MVG, men som egentligen inte riktigt fått klart för sig vad det är läxan handlar om. Alltför vanligt i den kritiserade skolan och, minst, lika illa hos en partiledare/minister.

DN I 2 3 4 5 GP 1 2 SvD

1 kommentar:

  1. Annie får väl slå sig ihop med Stefan Löfven, så kan de kalla sig Lööfven och Company! Centerpartiet och Sossarna har ju samarbetat förr, men men då fast hette centern bondeförbundet. Och centern och sossarna stängde världens säkraste kärnkraftverk, Barsebäck, en enorm kapitalförstöring. Bara det borde ha renderat Göran Persson sparken omedelbart." Vi inom centern har alltid velat och kommer alltid att vela" Var det Fälldin som sade det? Omedvetet komiskt i så fall!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!