2012-07-05

Är du en badkruka?


Hur har du det med badpremiären i sommar?

Jag tänkte faktiskt att i all vänlighet påminna om att vi är inne i en bra bit in på juli nu!

Läste precis att havsbaden är varmast i Blekinge, men inte särskilt varma ens där.

Själv är jag en riktig badkruka och har inte haft en tanke på att doppa mig mer än upp till knäna. Tyckte att redan det var modigt gjort, för det skedde nämligen i kalla Vättern för ett par veckor sedan.

Har avancerade funderingar på att åka till en liten badsjö utanför stan, bara för att klara av badpremiären. Det känns liksom lite... snopet att inte ha klarat av detta ännu.

Som sagt, hur har du det med badlivet?

DN I

18 kommentarer:

 1. Tyvärr måste jag erkänna att jag också är en badkruka! När jag var yngre brukade jag bada en del varje sommar, cyklade ut till havet och simmade utmed stranden. men det är några år sedan nu. Borde kanske göra det i år igen. Det är ju skönt och behagligt att simma, det kanske har med vårt ursprung i havet att göra. Å andra sidan får man ju betänka Falstaff Fakirs ord: Vatten är ett farligt gift som omger Visby Stift!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är egentligen skönt att simma, när vattnet inte stinker klor. Fast det ska inte heller finnas alger och maneter. Kanske är en stilla insjö med rent vatten det allra bästa? Vi hade en sådan sjö i närheten av mitt barndomshem. Man kunde räkna sandkornen i botten. Underbart.

   Radera
 2. Svar
  1. Trodde att du var en friskus, Tommy! :)

   Radera
  2. Icke på långa vägar. Badkruka och soffpotatis!

   Radera
  3. Nu får jag allt omvärdera min syn på dig.

   Radera
 3. Nej jag badar inte alls. Gillar det bara inte, sköter hygienen med dusch och det svalkar skönt en varm sommardag också. Igår blev det flera duschomgångar eftersom jag strävade på och städade i värmen. Och ligga vid badstrand bara så där har jag inte tålamod till. Tur att vi är olika annars bleve det väl trångt på stränderna ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett svalkande bad ibland är trevligt, men även jag är en duschmänniska normalt. Att ligga på stranden och gassa gillar jag inte alls! Där är vi helt överens.

   Radera
 4. Mitt första och enda dopp utomhus i år var i Menton på Rivieran. Det var ungefär lika varmt/kallt som i skärgården en högsommardag. Bara jag och en till som badade. När jag blev biten av en fisk i benet gick jag raskt upp ur vattnet och sen blev det inte mer badat i Medelhavet den gången...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Biten av en fisk!!!! Hann du se vad det var för en elaking?

   Jag hade också lämnat vattnet illa kvickt.

   Radera
 5. Jag badar bara när det är över 23 grader :) Vet inte om man kallas för badkruka då ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jooooooooooo, det tycker jag. :)

   Radera
  2. OK då ;)
   Då är jag väl det!

   Radera
  3. Hehe, vi får trängas i saligheten.

   Radera
 6. Jag är nog ingen badkruka. Vi har ju vårt traditionella nyårsdopp, då är det 14 - 15 grader i vattnet. I Stockholm har jag badat på midsomrar då det bara varit 11 i vattnet. När jag var liten hade inte ens isen försvunnit helt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nope, du verkar vara badfriskus. Glöm att jag skulle delta i nyårsdoppet. :) Men, minns att jag brukade bada i maj när jag var unge. Undra på att kroppen börjar bli stel nu. Hehe.

   Radera

Tack för din kommentar!