2012-07-17

Det finns mycket sommar kvar

Just nu är det mycket gnäll om att sommaren regnar bort. Men se här, det finns mycket sommar kvar! Vacker sommar, dessutom. Det är bara att öppna ögonen och njuta.

Ibland undrar jag, om inte kraven på perfektion börjat stiga oss över huvudet? Människor går omkring med en massa idealbilder och får allt svårare att anpassa sig till en varierad verklighet. De flesta är ju vana vid att bara önska, peka och betala och genast blir allt som det ska vara.

Förutom vädret, då. Vädret har inte riktigt anpassat sig till kraven hos konsumentssamhällets bortskämda och otåliga medborgare. Vädret lever sitt eget liv; ibland si och ibland så.

Men, det är bara att springa in på närmaste resebyrå och köpa en dyr och stekhet vecka på någon strand och trängas bland hundratals andra, om man nu är lagd åt det hållet.

Sveriges popularitet som turistland ökar hela tiden. Det är ett fantastiskt land, naturskönt och fräscht och möjligheterna till diverse aktiviteter är obegränsade, bara att välja efter rådande väder.

Idag hälsade jag på en väninna och vi tog en promenad runt en liten sjö och det är svårt att klaga på den eftermiddagen. Vi upplevde vackra vyer, smakade på blåbär och smultron, satte oss på en sten för vätskekontroll och bara trivdes. Jag kan inte säga att ens regnskuren som överraskade oss, när vi var nästan hemma igen, förstörde promenaden. Det var bara uppfriskande och skönt och väl inne igen åt vi en välsmakande soppa och snart var vi torra och fina igen.

Livet är underbart och ganska ofta är faktiskt även denna sommar det, trots allt.


DN I

6 kommentarer:

 1. Visst är Sverige underbart. Det visar ju att turisterna ökar för varje år. Snart är vi det enda land i Europa som har orörd vildmark kvar. Det måste vi bevara. Mina danska vänner och släkt är alldeles galna i Sverige, speciellt den orörda skogen. Dina bilder är väldigt inspirerande, du borde bli anställd av Svenska Turistföreningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, tack för det...! Turistföreningen skulle nog inte ha någon större nytta av mig. Men, nog vill jag hjälpa till att hylla sommaren. På mitt sätt.

   Radera
 2. Visst är Sverige underbart om sommaren och jag klagar inte alls. Är man ledig som jag är och styr sin tid, har man all tid i världen att ta vara på alla fina stunder. Men jag tycker lite synd om semestrande barnfamiljer som bara har några futtiga veckor och får dem förstörda av regn och rusk.

  Kram och ha en fin onsdag!
  /Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, onsdagen startade med lite regn, men nu skiner solen!
   Det går att hitta på mycket, även om det "skurar" lite mellan varven. Det viktigaste är känslan av frihet och ledighet och möjligheterna till aktiviteter är ändå närmast obegränsade.
   "Min barnfamilj" har hunnit med både sommarland och djurpark, skogsutflykter och bärplock. De verkar avslappnade och glada!

   Kram!

   Radera
 3. Det är tydligen hit ner alla åker i vild panik, för det är extra mycket folk här för att vara juli. Knökfullt på stränderna redan. Undrar hur det blir i augusti...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag tänka mig! Du får nog åka hit i augusti, annars blir du väl galen på trängseln överallt. Puh...

   Radera

Tack för din kommentar!