2012-07-11

Kattkollo med reservationer

Idag tänkte jag överlåta ordet på bloggen till mina alldeles charmerande sommargäster Freja, Morris och Rosie, vilka roar sig bäst de kan på sommarkollot på min vind.


Eftersom detta är en demokratisk blogg, så tar vi gästbloggarna i bokstavsordning:

Freja: Husse och matte, var är ni? Det är inte riktigt lika roligt att trampa på semestermatte som det är hemma att trampa på er! Men ni ska veta att jag faktiskt brukar sova hos henne, när hon är här uppe med sin bok och lägger sig ner. Jag spinner jättemycket innan jag somnar, men ni får skylla er själva att ni missar det, när ni sticker iväg så där.


När kommer ni hem?

Det är lite tråkigt att sommarmatte sover någon annanstans i huset om nätterna och jag misstänker starkt, att hon faktiskt har ytterligare en katt i huset! Jag känner en främmande kattdoft på hennes kläder och tror dessutom att det är en pojke. Vi är ju två flickor här, Rosie och jag, så det skulle inte vara fel att få upp den där främlingen hit. Det skulle kunna vara lite kul med en semesterflirt, för den katten skulle säkert tycka att jag är söt. Ja, faktiskt sötare än Rosie. Men, människan verkar inte förstå sig på sådana där saker som sommarflirt.

Annars har jag det bra, när jag tänker efter. Det är vacker utsikt, precis som hemma... och så får jag samma goda mat och kattgodis också. Det roligaste är när jag och Morris och Rosie får "jaga råtte". Jag lovar att jag hoppar mycket högre än Morris och Rosie. Jag är helt klart bäst, hoppas att ni inte har glömt det.

Morris: Jag älskar att lägga mig raklång på golvet och husets människa går på knepet varje gång! Genast börjar hon gosa med mig. Fast förstår hon inte att jag är kittlig på magen? Måste jag riva henne, innan hon fattar? Det är ren tur att jag är en så snäll katt, så att jag nöjer mig med att sprattla.

Maten här är ganska bra, tror bestämt att det är husse och matte som har lagat maten innan de smet iväg, men husets människa skulle kunna vara mycket generösare med kattgodiset. Hon beter sig som om det vore svåra tider med ransonering. Jag vill ha kattgodis mycket oftare.

Igår hade jag det ganska kul, förresten. Normalt brukar människan hälla vatten i våra vanliga två skålar, men denna gång råkade det bli vatten över och hon ställde kannan på bordet. Jag ville så klart kolla, om det vattnet var lika gott som det i skålarna, så vi inte blir lurade. Gissa vad?! Vattnet i kannan var mycket godare! Jag passade på att dricka ordentligt, när jag nu ändå fick chansen.

Jo, det är inte helt fel att ha två fruar, förresten. De fjäskar för mig båda två, utan att jag behöver göra någonting alls. Men - hemska tanke - något säger mig att det finns ytterligare en manskatt i huset och jag är livrädd för att den ska komma hit och skapa oordning i mitt harem.

Rosie: Ärligt talat, så hade jag bestämt mig för att sura under hela tiden som jag skulle tvingas att vara på det här kollot. Bara lite som protest mot att husse och matte så tarvligt övergav mig, världens vackraste katt och för att hon här i huset helt enkelt inte är vare sig husse eller matte.

Men det blev rätt snart tråkigt att sura, så jag bestämde mig för att bli kurrig och gosig i stället och det har jag varit nu. Det finns så många roliga liggställen här, förresten... så just nu har jag ingen hemlängtan. Min passion är Morris och mat och båda finns ju här. Störiga Freja kunde gott gå hem, förresten... Det skulle vara mycket lugnare för henne där. Och för mig här.

Jag måste bara berätta att det är riktigt roligt att titta ut genom fönstret på körsbärsträdet precis nedanför här. Kan ni gissa varför? Jo, därför att det har varit så många fåglar där! De verkar tycka att körsbär är gott och de har kalasat flitigt i flera dagar nu. Själv tycker jag inte alls om körsbär, men skulle gärna försöka fånga en fågel. Tyvärr verkar det svårt att öppna fönstret, jag har verkligen försökt! Nu verkar bären vara slut, men jag hoppas få se fåglar i trädet i alla fall. De håller i gång min briljanta katthjärna.

*     *     *

Tack, kära gästbloggare för era fina inlägg här. Jag tycker att ni är helt underbara och jag är glad över att ni kommer att finnas här i huset ett tag till, men kan samtidigt berätta att husse och matte kommer hem sedan.

Ja, ni katter är verkligen bäst! Men de riktigt stora katterna är jag rädd för, inte minst nu när jag läste att en tiger hade bitit ihjäl en yngling på Köpenhamn Zoo. Han hade varit dum nog att olovligen ta sig in i tigerhägnet. Den kille borde nöjd sig med en söt huskatt i stället.

Med kärlek
/Er sommarmatte

Gp 1 I

12 kommentarer:

 1. Ett nöje att läsa dessa trevliga felina bloggar! Borde vara mera sådant, speciellt Morris verkar ju ha det bra med sina kattdamer. Fast det är klart att han är orolig över den andre katten i huset, kan han heta Sotis, tro? Han kanske är sotis över att jag har så trevligt sällskap!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, Sotis är klart fundersam. Skulle kanske be att även hank, Sotis, gästbloggar lite. :)

   Radera
 2. Matte kommenterar:
  Hej mina älskade kissar! Roligt att höra att ni har det så bra hos sommarmatte (eg. hussemor), bra att ni får så mycket uppmärksamhet och blir så väl omhändertagna. Matte och husse saknar er månitro, vi ser kissar här överallt på semestern (en del har t o m sprungit genom frukostreastaurangen, vandrat på bergstoppar och solat på hotellet) fast inga lika fina som er. Vi kommer snart hem och då ska ni få massor av snask :). Kram och puss från matte och husse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att framföra hälsningarna! Förstår mycket väl att ni saknar kissarna och var så säker på att de kommer att ta fasta på löftet om "massor av snask"!

   Radera
 3. Hejsan Ailas!
  Vilken härlig berättelse :-) Kanske du borde skriva en liten kattkollobok? Tycker i alla fall jag efter att ha läst detta :-)
  Kan man ju spåna hur myckt som helst och det är alltid roligt.
  Hoppas du har det bra med dina gäster och att dom klarar en stund i trädgården utan att rymma eller behövs det koppel månne?
  Ha ett fortsatt trevligt litet häx...förlåt...kattpensionat!
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderar faktiskt på att göra en kattbok som barnbarnet kunde få som julklapp eller något. Kunde ju vara kul!

   De får inte vara lösa i trädgården! Det är bara jag som får, men jag springer ju inte bort. :)

   Hoppas att du sover gott, snart!
   Kramen!!!

   Radera
 4. Katter har sina alldeles egna sätt att vara på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ett mycket mysigt sätt... :)
   Personligheter är de också.

   Radera
 5. Håller med Agneta. Men börja NU i så fall - medan du kommer ihåg vad katterna tycker och funderar över. Och ta många bilder till så slipper du någon som illustrerar.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore kanske något. Jag har alltid en massa idéer, men att genomföra dem är värre.

   Kram

   Radera
 6. Haha! Mysigt med ett sommarkollo :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ask me... hehe, har precis varit där och gosat och halvsovit.

   Radera

Tack för din kommentar!