2012-07-01

Forza Italia!

Idag gäller det... eller skulle jag kanske till och med dra till och skriva att "idag smäller det"? Oavsett hur jag uttrycker det, så är det äntligen dags för EM-finalen i fotboll. Borta är starka Tyskland, kvicka Portugal, stöddiga England och alla de andra aspiranterna. Ingen minns längre att till och med Sverige var med i turneringen, väl..?

Nu är det endast de riktiga mästaraspiranterna kvar. 

Nu är det antingen Italien eller Spanien som gäller! Spanjorerna är de regerande mästarna och de är säkert beredda att offra sista bloddroppen för att även i fortsättningen få behålla den här fina pokalen!

Men Italien är alltid Italien och eftersom svenskarna är utslagna vågar jag kanske skriva här, att Italien alltid varit mitt favoritlag. Lite i hemlighet så där, för egentligen är jag inte ett dugg intresserad av fotboll. Det är jag inte denna gång, heller... och kommer inte att se matchen.

Men, jag kommer att hålla på Italien. Stiliga, taktiska Italien...

Det är hela 92 år sedan Spanien senast vann över Italien i ett mästerskap, så låt oss inte förstöra en så vacker svit!  

File:Eurocup Trophy.JPG
DN 1 2 3 4 GP

12 kommentarer:

 1. Jag håller med dig - Forza Italia - du må tro att vi håller på dem och skulle de vinna kommer jag nog att höra Evas glädjevrål från Stenstugu ändå hit till Odvalds.

  Kram och trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, så har jag lite sällskap... för tror att de flesta i min omgivning håller på Spanien.

   Kram!

   Radera
 2. Nu håller du på fel lag... Dom filmande italienarna kommer att få stryk ikväll! ;-)

  Vi ska nog gå ut på nån bar och kolla på matchen för att få lite äkta stämning! Fast å andra sidan är soffan ganska skön... Vi får väl se hur det blir. Men oavsett så ska jag kolla matchen:

  Viva España!
  :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var inte helt oförberedd på denna kommentar, kära Ama! Du ska veta, att jag blir inte alltför ledsen, om Spanien vinner.
   Låt oss hoppas att bästa lag vinner, bara det är Italien, hehe.

   Radera
 3. USCH, så du säger!!! Efter Italiens senaste match känns Italia iofs som en stark vinnarkandidat men mitt hjärta säger Spanien. Och trots att fotbollsintresset inte är översvallande tänker jag faktiskt se matchen. :)

  VIVA ESPAÑA - LA FURIA ROJA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var allt beredd på dessa usch-usch... men icke desto mindre är det Forza Italia som gäller. Italien är ett tekniskt och taktiskt lag, för att inte tala om deras stilighet på plan, även om Paolo Maldini inte längre ingår i elvan. :)

   Ettriga Spanien kan absolut vinna, ett duktigt lag, också.

   Radera
 4. Kanske det redan är avgjort? Jag är i alla fall avgjort totalantifotbollsfantast:). Klarar mig så bra utan tv-n just nu.
  Men förstår att det är spännande när man är både intresserad och insatt.

  Hejaheja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det avgjort. Blev inte helt rätt, tur att jag inte såg matchen. Men, det är ingen ko på isen, har eg inget intresse alls. :)

   Radera
 5. Får väl försöka se lite av matchen, bägge länderna har ju fått sina banklån, så de är väl extra glada nu. Men "En dåres förvarstal" går ju på tvåan, så jag tänker se den först. Kul att se Gösta Ekman och Bibi Andersson igen. Strindberg har ju skrivit "En Blå Bok". vem vet, den kanske kan ses som en metafor för det Italienska landslaget? Fast det är nog snarare "Les Bleus", fransmännen, han skrev ju den i Paris. Han bodde för övrigt på Rue Delambre, där har jag också bott, på hotel deux Ecoles. De hade biftec à la Strindberg! Könnte man gut Essen mit Siri von Essen!

  SvaraRadera
 6. Spaniorena är lantisar. Bella italia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lantisarna var på alerten... :(¨
   Bella Italia i alla fall!

   Radera

Tack för din kommentar!