2012-07-04

Jag måste bara...

Jag har aldrig varit där och är inte alltför imponerad av dem som flockas där, sprutande inställsamma floskler och andra lockrop... en ansamling av himlavalvsmålare och struntpratare i pasteller, ungefär lika nyttiga som en helvägg med lösgodis på ICA som COOP.


Blått, rött, grönt osv i olika nyanser och former och oftast tyvärr spetsade med konstlade färgämnen. Suger man ett tag på pastillen, kan den oväntat ändra färg... börja växa i munnen och ge mindre trevlig, för att inte säga bitter, bismak.
Dock ropar deras väldesignade kamouflageomslag: Se mig, välj mig! Din gom - för att inte tala om din plånbok - mår bra av min sötma. I alla fall ett tag.

Jo, jo!

Godisregnet i Almedalen!


Almedalen - just nu tummelplatsen för "alla som är Någon" eller som vill bli Någon. Kanske även för en och annan som redan varit Någon, men slocknat... med bibehållen dröm om renässans vid köttgrytorna.

Ord, ord, ord, taktik, handskakningar, ryggdunk, sorl av röster, kontakter, mingel och ståhej.

Pengarna rullar, för endast det bästa är bra nog när dessa tidens löftesevangelister är ute på turné.

Hotellen och restaurangerna är smockade. Klirr i kassorna, för Sommargotland blomstrar inte bara i parker och vid vägkanter.

Hm... och dryckerna flödar, skål utbringas, promillehalten stiger, blickar växlas.

En och annan hamnar kanske i fel bädd.

Spektakel, marionetternas dans. Till tonerna av väljarbarometrarnas ständiga dunk av halvnoter.

DN 1 2 3 4 5 gp SvD 1 2 3 I

9 kommentarer:

 1. Du är nog den första som liknar Almedalsevenemanget vid ett godisregn, haha! Jag har inte sett något annat på teve än "Kören" och "Midsomer Murders" så jag kan inte avgöra om du har rätt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte heller, men nog förefaller det lite så... Orkar inte läsa allt, skummar bara rubriker. Mitt sötsug är måttligt numera.

   Radera
 2. Ha ha, ja ett godisregn kan vi kalla det, det var bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att vi LCHF:are saknar sötsug. :)

   Radera
 3. Så är det ju också och ibland känns det så tröttsamt att höra på. Men medierna gillar media och samlar man alla så fylls ju alla tidningar och andra kanaler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av den anledningen råkade jag bli lite sarkastisk.

   Radera
 4. Det finns väl inte så mycket annat att göra för politikerna vid denna tid än att prata strunt i Almedalen. Bara prat och ingenting görs. Nej, fram för pragmatik och samarbete i stället. Se på Danmark, där samarbetar sossarna och ett borgerligt parti i fråga om skatter. Mere af den slags! För övrigt är Midsomer Murders bra, den nye Barnaby är (nästan) lika bra som som John Nettles var. fast inte så charmig. Minns någon TV-serien "Bergerac"? Den utspelades på ön Jersey och John Nettles spelade huvudrollen där också.

  SvaraRadera
 5. Hej, Ailas!
  Bra talat! Synd att du inte fick sagt detta inlägget i Almedalen, hade suttit bra :-)
  Har alltid undrat vad dom GÖR för nytta där ...egentligen?? Vad blir resultatet av denna veckan? Gagnar det oss vanliga dödliga?
  Tvivlar jag starkt på, men så är jag ju en obotlig tvivlare när det gäller politiker och annat löst folk ;-)
  Ha det gott utan färgat gott som ger våra barn fel på arvsmassan....så din liknelse är perfekt!!
  Varm kram från ett bastuhett Göteborg med svart himmel...syre önskas!
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
 6. Jag orkar inte titta eller läsa om spektaklet...Fast att undvika det helt är ju omöjligt...

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!