2012-07-10

Vem vill vara sunkig!

Idag hittade jag äntligen den glädjande nyheten som jag så länge och hett har längtat efter: De unga ratar alkohol/droger och antalet föräldrar som bjuder sina ungdomar på alkohol minskar! Trenden är tydlig såväl i Stockholm som i övriga landet.

Bravo!

Vi ska emellertid inte ropa hej alltför högt, ännu... det kan ju komma bakslag. Kung Alkohol och Sunkpresident Cannabis är som bekant några sluga jävlar och kan aldrig räknas bort. Men, jag hoppas, givetvis, att denna nya hälsotrend kommer att fortsätta och ytterligare förstärkas.

Att våga vara sig själv och kunna ha det trevligt utan konstlade medel är det mest äkta och fina som finns.

Vem vill vara sunkig, tjatig och ofräsch!

Det är alltså oerhört glädjande att många avstår helt från alkohol/droger/tobak... Kanske finns det ändå hopp om en ljusnande framtid och att vi nyktra återigen accepteras som normala i sociala sammanhang. Jag är nämligen mycket trött på att alltid behöva motivera varför jag inte använder alkohol, har ju alltid klarat av att vara glad och lite galen ändå.

Dessutom, det enda säkra sättet att råda bot på problem som uppstår för enskilda och samhället på grund av drickande/drogande är att aldrig börja att experimentera med "konstlad glädje".

Vad sägs om en ny tröja? Finns i flera olika färger.  :)

  

DN SvD I

6 kommentarer:

 1. Problemet är väl snarare att de flesta människor är enormt tråkiga att umgås med och har inte mycket vettigt att säga. Se bara på resultaten i skolorna idag, internet och den ytliga kunskapen har skadat en hel generation. Att dricka är ett lämpligt sätt att stå ut med några timmars samvaro.

  Att våga vara sig själv innebär väl också att dricka alkohol om man så önskar? Självklart måste man få välja själv utan att bli kallat sunkig eller tråkig. Respektera andra människors val är en bra start.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, vet inte om jag kan hålla med dig. De flesta har något intressant att säga, bara de får chansen! En trend idag är att alla vill "snacka" och ingen vill lyssna och ju mer de druckit desto tydligare blir det. Inte särskilt trevligt enligt min mening.

   Jag håller helt med dig; man ska respektera andra människors val! Det ska rimligen även gälla dem som avstår från konstlade medel. Varför kalla dem "tråkiga att umgås med"?

   Måste du dricka för att "stå ut med några timmars samvaro" är det frågan, om inte du borde stanna hemma och läsa "en god bok" som tar dig till en värld av icke ytlig kunskap? :)

   Tack för din kommentar.

   Radera
 2. Fråga 1: Röker du - Nej
  Fråga 2: Dricker du - Nej
  Fråga 3: Använder du narkotikaklassade droger dvs KNAAARK:Nej
  (Fråga 4(ställdes inte): Använder du av staten icke narkotikaklassade droger: JAAAAA!!!)

  Slutsats: Krigsrubrik Hälsotrend bland ungdomar! inne med rödblossiga kinder och nykterhet!

  Pelle the Pillerpopper

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kanske man också kunde beskriva det. :)
   Statistik och tidningsrubriker kan ju presenteras på många olika sätt, så sant.

   Radera
 3. Trevligt att ungdomar som vågar gå emot strömmen ökar. Därmed får de mera tid över för läsning och studier och blir därmed automatiskt intressantare. Alkohol är ett av västerlandets största gissel, var femte sjukhussäng upptas av patienter med alkoholrelaterade sjukdomar. Även måttligt alkoholbruk ger dysfori och nedsatt konativ förmåga. Varför utsätta sig för detta som ung och nedsätta sin förmåga både i arbetslivet och i sällskapslivet! För att inte tala om havererade studier, jag ser många exempel här vid Chalmers där jag bor. Förstår att de vill koppla av, men det finns ju andra sätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var och en bör ta ställning och sedan våga stå fast, för ofta handlar det om grupptryck. Många unga har berättat i skolan att de egentligen dricker mot sin vilja. Sedan blir det snabbt en vana hur man "umgås med vänner". Man vågar mer när man supit sig vacker, men särskilt vacker är man inte. Det ser de som inte druckit.

   Radera

Tack för din kommentar!